Το Rewe ανακαλεί σάλτσες: Ασαφή συστατικά – υποψία αλλεργιογόνου

Δύο προϊόντα σάλτσας που πωλούνται στο Rewe ανακλήθηκαν λόγω υποψίας αλλεργιογόνου. Μια αντίφαση μεταξύ της αγγλικής και της γερμανικής έκδοσης των συστατικών οδήγησε στο πρόβλημα των προϊόντων σάλτσας του κατασκευαστή Bogoss GmbH.

Οι σάλτσες που πωλούνται στο Rewe αποσύρθηκαν από την πώληση. Ο λόγος είναι η υποψία ύπαρξης ενός αλλεργιογόνου: τα προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν σέλινο.

Δύο προϊόντα σάλτσας Bogoss αποσύρονται από την αγορά λόγω ασαφών συστατικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου της Rewe, τα επηρεαζόμενα προϊόντα είναι η σάλτσα Yami και η σάλτσα Yuppi σε δοχεία των 300 ml το καθένα με κωδικό EAN 4270001000859. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ανακληθεί τα αντίστοιχα προϊόντα με όλες τις ημερομηνίες λήξης.

Η επιστολή στην ιστοσελίδα του κέντρου ενημέρωσης ενημέρωνε για την “προληπτική ανάκληση της επηρεαζόμενης παρτίδας”. Ο λόγος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν “μια ασυμφωνία μεταξύ του αγγλόφωνου και του γερμανόφωνου καταλόγου των συστατικών”.

Ύποπτο αλλεργιογόνο σέλινο σε σάλτσα – προειδοποίηση κατά της κατανάλωσης του προϊόντος

Υπάρχει η υποψία ότι “μπορεί να περιέχεται το αλλεργιογόνο σέλινο, το οποίο όμως δεν αναφέρεται στον κατάλογο των συστατικών στη γερμανική γλώσσα”.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία “αντέδρασε αμέσως και έθεσε τα επηρεαζόμενα προϊόντα εκτός πώλησης αμέσως”, αναφέρεται στην επιστολή του κέντρου μέσων ενημέρωσης.

“Δεν συνιστάται η κατανάλωση του επηρεαζόμενου προϊόντος”, προειδοποιεί επίσης ρητά η ανακοίνωση. Στους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει το προϊόν θα επιστραφεί το αντίτιμο αν το επιστρέψουν, διαβεβαίωσε το κέντρο ενημέρωσης. Δεν χρειάζονται απόδειξη γι’ αυτό.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.