Τρία νέα κέντρα εμβολιασμού για το Μόναχο

Tρία νέα κέντρα εμβολιασμού για το Μόναχο. Στο Riem, οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν ξανά στην ουρά για ώρες.

Ο αποκεντρωμένος εμβολιασμός πρέπει τώρα να το διορθώσει αυτό – οι οικογενειακοί ιατροί πρέπει ακόμη να περιμένουν.

Μόναχο – Εκατοντάδες ηλικιωμένοι στέκονται στον ήλιο και περιμένουν. Αισθάνονται αδιαθεσία – γιατί δεν υπάρχει νερό, καθίσματα, σκιά. Έτσι περιγράφουν πολλοί την επίσκεψή τους στο κέντρο εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Wolfgang Schäuble, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας κρίσης της πανδημίας της πόλης, δήλωσε πως τα πράγματα δεν πάνε άσχημα στο Μόναχο.

Οι ομάδες εμβολιασμού έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα 74.200 εμβολιασμούς. Σχεδόν όλοι στις εγκαταστάσεις φροντίδας ασθενών εμβολιάζονται.

Και οι δυνατότητες εμβολιασμού στο Riem επεκτείνονται: Αντί για 1.800 εμβολιασμούς την ημέρα, θα υπάρχουν 3.000 ανά ημέρα από τώρα και στο εξής. Από τον Απρίλιο, η πόλη αναμένεται να λαμβάνει 13.000 δόσεις εμβολίου την ημέρα. “Αλλά εκεί φτάνουμε και στα όρια του εκθεσιακού κέντρου”, δήλωσε ο Schäuble.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τρία ακόμη κέντρα θα τεθούν σε λειτουργία στο Μόναχο το συντομότερο δυνατό.

Πιλοτικό πρόγραμμα σε ιατρεία

Αλλά επειδή ο εμβολιασμός είναι η “πρωταρχική αρμοδιότητα των οικογενειακών ιατρών”, όπως δήλωσε η υπεύθυνη υγείας Beatrix Zurek, η πόλη θέλει επίσης να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τρία ιατρεία από τα μέσα Μαρτίου.

Ωστόσο, πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μπορούν να εμβολιάζουν οι οικογενειακοί γιατροί σε όλο το Μόναχο.

Σύμφωνα με την Zurek, για παράδειγμα, το λογισμικό εμβολιασμού BayImco, το οποίο αναθέτει τα ραντεβού, θα πρέπει να προσαρμοστεί για αυτό.

Επιπλέον, από την άποψή της, τα φαρμακεία θα πρέπει να διανέμουν το εμβόλιο μέχρι τότε. Για το πιλοτικό πρόγραμμα, οι γενικοί ιατροί πρόκειται να λαμβάνουν το εμβόλιο από το κέντρο εμβολιασμού.

Και τα τρία εμβόλια των διαφορετικών κατασκευαστών χορηγούνται εκεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αλλά και τα τρία έχουν μειονεκτήματα, δήλωσε ο Schäuble: Το εμβόλιο της Biontech πρέπει να εμβολιαστεί εντός έξι ωρών. Το εμβόλιο της Moderna είναι τόσο ευαίσθητο που πρέπει να μεταφέρεται στην έκθεση σε ειδικά κουτιά.

Και αυτό της Astrazeneca αντιμετωπίζεται κριτικά, διότι σύμφωνα με φήμες είναι λιγότερο αποτελεσματικό – αν και οι μελέτες έχουν καταλήξει σε διαφορετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη υγείας, επί του παρόντος υπάρχουν 22.440 δόσεις της Astrazeneca στο Μόναχο.

Ένας λόγος για τον οποίο αυτές δεν χορηγήθηκαν αμέσως είναι ότι επιτρέπεται να χορηγούνται μόνο σε άτομα κάτω των 65 ετών – αλλά σύμφωνα με την Zurek, η πύλη εμβολιασμού αρχικά δεν μπόρεσε να το λάβει υπόψη αυτό.

Ωστόσο, κανένα εμβόλιο δεν πρόκειται να λήξει. Το ποσοστό εκείνων που έφυγαν από το κέντρο εμβολιασμού όταν έμαθε ότι επρόκειτο να λάβει το εμβόλιο της Astrazeneca ήταν μονοψήφιο.

Ωστόσο, δεν μπορούν να εμβολιαστούν όλοι

Στα γηροκομεία, το ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων ήταν 67 τοις εκατό, εκείνο των φροντιστών 42 τοις εκατό. Σε κάθε περίπτωση, το Μόναχο δεν θέλει μόνο να βασίζεται στον εμβολιασμό, αλλά και σε τεστ.

Ο δήμαρχος Dieter Reiter μπορεί να φανταστεί να προσφέρει γρήγορα τεστ σε πολλά μέρη. Για μια επίσκεψη στο θέατρο ή το εστιατόριο, οι κάτοικοι του Μονάχου θα πρέπει για παράδειγμα να μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ 24 ωρών για να τους επιτραπεί η είσοδος.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν έως τώρα απογοητευτικό: Μέχρι στιγμής, δεν υπήρχαν καν αρκετά τεστ για τα σχολεία.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα

Τώρα τοποθετήθηκαν καρέκλες, συσκευές διανομής νερού και σκηνές στο κέντρο εμβολιασμού. Ο αριθμός των εργαζομένων στα γραφεία έχει επίσης διπλασιαστεί και θα αυξηθεί περαιτέρω.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.