Τρύπα στον ουρανό – Σπάνιο φαινόμενο πάνω από το Ανόβερο

Όσοι κοίταξαν τον ουρανό στο Ανόβερο το Σάββατο είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο: Μια μεγάλη, κυκλική τρύπα στα σύννεφα

Το πρωί του Σαββάτου, πολλοί άνθρωποι θαύμασαν ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο πάνω από το Ανόβερο: μια κυκλική τρύπα εμφανίστηκε στην κατά τα άλλα πυκνή συννεφιά.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική πύλη “wetteronline”, ο σπάνιος σχηματισμός σύννεφων ονομάζεται “Hole-Punch Cloud”.

Πολλοί άνθρωποι σε διάφορα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν επίσης τις παρατηρήσεις τους και προβληματίστηκαν για την αιτία του ουράνιου φαινομένου.

Στις φωτογραφίες της “τρύπας στον ουρανό” που μοιράστηκαν σε ομάδες του Facebook, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ένα ξεφτισμένο σύννεφο που φαίνεται να κρέμεται προς τα κάτω σε σχήμα χωνιού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του “Kachelmannwetter”, τα “σύννεφα με τρύπες” είναι ένα φαινόμενο στην ατμόσφαιρα που δεν μπορεί ακόμη να εξηγηθεί.

Οι κρύσταλλοι πάγου θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για την “τρύπα”

Η πιο συνηθισμένη εξήγηση είναι ότι οι κρύσταλλοι πάγου πέφτουν από μεγάλα υψόμετρα και προσκρούουν στα σύννεφα.

Τότε τα σταγονίδια νερού στο στρώμα του νέφους θα μπορούσαν να προσκολληθούν στους παγοκρυστάλλους και έτσι να διαλύσουν το στρώμα του νέφους σε αυτό το σημείο.

Η ορατή, σαν πέπλο, χοάνη θα αποτελείται επομένως από τους παγοκρυστάλλους που πέφτουν.

Γύρω στις 11.30 π.μ., το φαινόμενο στην πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας είχε τελειώσει και πάλι. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένα “σύννεφο με τρύπες” παρατηρήθηκε επίσης πάνω από τη Ρηνανία-Παλατινάτο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης