Η Τσεχία αυξάνει την τιμή για την ετήσια βινιέτα το 2024

Η Τσεχική Δημοκρατία θα αυξήσει την τιμή της ετήσιας βινιέτας αυτοκινητόδρομου για τα αυτοκίνητα στις 2300 κορώνες, που αντιστοιχούν σε κάτι λιγότερο από 97,50 ευρώ, από τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών στην Πράγα…

Από το 2012, η τιμή παρέμεινε αμετάβλητη στις 1500 κορώνες – που είναι περίπου 64 ευρώ με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

Οι ηλεκτρονικές βινιέτες μπορούν να αγοραστούν, μεταξύ άλλων, στον ιστότοπο edalnice.cz.

Τα έσοδα από τα διόδια των αυτοκινήτων θα δαπανηθούν για τη συντήρηση και την επέκταση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, τόνισε ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών Μάρτιν Κούπκα.

Το καινούργιο είναι ότι από τον Μάρτιο θα υπάρχει ένα αυτοκόλλητο διοδίων μιας ημέρας με το αντίτιμο λίγο κάτω από 8,50 ευρώ.

Η τιμή της δεκαήμερης βινιέτας θα μειωθεί μάλιστα ελαφρώς στις 270 κορώνες (11,45 ευρώ)- η μηνιαία βινιέτα θα κοστίζει περίπου 40 λεπτά του ευρώ λιγότερο από ό,τι πριν.

Η Τσεχική Δημοκρατία εφαρμόζει έτσι την τελευταία αναθεώρηση της λεγόμενης οδηγίας της ΕΕ για την ευρωβινιέτα. Προβλέπει ανώτατα όρια τιμών για τις βραχυπρόθεσμες βινιέττες για επιβατικά αυτοκίνητα.

Επιπλέον, οι ημερήσιες βινιέττες πρέπει να είναι διαθέσιμες για τους ταξιδιώτες διέλευσης.

Η υποχρεωτική βινιέτα για επιβατικά αυτοκίνητα ισχύει για περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα δρόμων στην Τσεχική Δημοκρατία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης