Γερμανία: Από το β εξάμηνο του 22 ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου

Για σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο από τον πόλεμο στην Ουκρανία στη Γερμανία έκανε λόγο ο CEO της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Welt.

O Γερμανός τραπεζίτης υποστήριξε πως «πολλές από τις παρενέργειες του πολέμου θα γίνουν αντιληπτές στην οικονομία από το β’ εξάμηνο του 2022».

Μιλώντας για το εάν υπάρχει ο κίνδυνος ύφεσης σε περίπτωση που ο πόλεμος «τραβήξει» σε χρονική διάρκεια, ο Σέβινγκ είπε ότι «η κατανάλωση θα μειωθεί και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και ενδεχομένως θα μείνει πάνω από το 5% για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα» συμπλήρωσε.

«Η γερμανική οικονομία δεν θα αναπτυχθεί με ρυθμό 4% η 5%, όπως είχε προβλεφθεί, αλλά με ένα 2% με 3%. Στο βασικό μας σενάριο, δεν αναμένουμε ύφεση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» πρόσθεσε ο Σέβινγκ.

Ο ίδιος είπε πως αναμένεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων της στο δεύτερο μισό του 2022.

Πηγή: insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.