Βάδη-Βυρτεμβέργη: 1o κρούσμα μετάλλαξης Covid από τη Νότια Αφρική

Το στέλεχος της μετάλλαξης του κορωνοϊού Β.1.351 από τη Νότια Αφρική εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία, και μάλιστα σε ένα άτομο στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Στουτγκάρδη – Για πρώτη φορά, εντοπίστηκε στη Γερμανία η μετάλλαξη B.1.351 (επίσης: 501Y.V2) του κορωνοϊού.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ανακοίνωσε την Τρίτη στη Στουτγκάρδη ότι μία ασθενής από την περιοχή του Zollernalb προσβλήθηκε από το στέλεχος μετάλλαξης του ιού. Είχε επιστρέψει με την οικογένειά της από παρατεταμένη διαμονή στη Νότια Αφρική και όλοι είχαν υποβληθεί σε τεστ πέντε ημέρες αργότερα.”Αυτά τα τεστ ήταν αρνητικά“, ανέφερε.

Μια εβδομάδα αργότερα, τα πρώτα μέλη της οικογένειας εμφάνισαν ήπια συμπτώματα. Έχουν εντοπιστεί λοιμώξεις από κορωνοϊό σε έξι άτομα από τρία νοικοκυριά.

Το Charité Berlin εξέτασε το δείγμα επιχρίσματος του ατόμου που αρρώστησε πρώτα και επιβεβαίωσε την μετάλλαξη του ιού B.1.351 – επίσης γνωστή ως 501Y.V2. Τώρα πρόκειται να εξεταστούν και τα επιχρίσματα των ατόμων επαφής, εξήγησε το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής είχε αναφέρει την ταχεία αύξηση των λοιμώξεων με την μετάλλαξη του ιού κατά τα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτή είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.