Βάδη-Βυρτεμβέργη: 5 Ιανουαρίου η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων

Στουτγκάρδη – Η απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων μετά τη λήξη του γενικού lockdown στις 11 Ιανουαρίου θα ληφθεί μόνο λίγες μέρες νωρίτερα.

Η Υπουργός Πολιτισμού της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Susanne Eisenmann (CDU), ανακοίνωσε την Τρίτη στη Στουτγκάρδη ότι θέλει να περιμένει τη διάσκεψη των πρωθυπουργών με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) στις 5 Ιανουαρίου.

Ο βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο“, δήλωσε η υπουργός, η οποία συζήτησε πρόσφατα το θέμα με τον πρωθυπουργό Winfried Kretschmann (Πράσινοι).

Είναι πιθανό το lockdown να επεκταθεί εάν ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειωθεί σημαντικά.

Ο Eisenmann τόνισε: “Η μαθησιακή επιτυχία είναι μεγαλύτερη στη διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις κοινωνικές και ψυχολογικές πτυχές. Το σχολείο δίνει στα παιδιά και τους νέους δομή και υποστήριξη, ειδικά κατά τη δύσκολη πανδημία“.

Το Υπουργείο ετοιμάζει μια ιδέα για επανέναρξη μετά τις 10 Ιανουαρίου. “Αυτή η ιδέα θα πρέπει να επιτρέπει ευέλικτη δράση, ανάλογα με την περιφερειακή κατάσταση μόλυνσης και την ηλικία των παιδιών.” Αυτό κοινοποιήθηκε στα σχολεία σε επιστολή τη Δευτέρα.

Σε αυτή, η υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι αυτή τη φορά οι έλεγχοι προόδου δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί έως τις 10 Φεβρουαρίου, αλλά μέχρι το τέλος του μήνα.

Κατά την περίοδο από τις 16 έως τις 23 Δεκεμβρίου είχαν προγραμματιστεί ορισμένα διαγωνίσματα που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν.

Για να χαλαρώσουμε λίγο την κατάσταση στα σχολεία, αποφασίσαμε να δώσουμε στα σχολεία περισσότερο χρόνο για να εκδώσουν τους ελέγχους“.

Οι τάξεις για τις οποίες εκκρεμεί μια απόφαση για περαιτέρω σχολική σταδιοδρομία εξαιρούνται από την παράταση. “Αυτό ισχύει για την τετάρτη τάξη στο δημοτικό σχολείο, καθώς και για τις τάξεις 8 και 9 των σχολείων, στις οποίες λαμβάνεται επίσης απόφαση για την περαιτέρω σχολική σταδιοδρομία“.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.