Βάδη-Βυρτεμβέργη: Άδεια σε φαρμακεία να πραγματοποιούν γρήγορα τεστ

Ασυμπτωματικά άτομα μπορούν στο μέλλον να εξετάζονται για τον κορωνοϊό σε φαρμακεία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Απαγορεύεται η πώληση γρήγορων τεστ σε μη επαγγελματίες.

Τα φαρμακεία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης μπορούν πλέον να κάνουν γρήγορα τεστ κορωνοϊού σε άτομα χωρίς συμπτώματα.

Αυτό κατέστησε δυνατή μία αλλαγή του νόμου για την προστασία των λοιμώξεων, ανακοίνωσε το Κρατικό Επιμελητήριο Φαρμακοποιών στην Στουτγάρδη.

Ο υπουργός Υγείας Manfred Lucha (Πράσινοι) βλέπει τις ταχείες δοκιμές αντιγόνων στα φαρμακεία ως ευκαιρία για τον εντοπισμό μολύνσεων χωρίς συμπτώματα.

Ένα θετικό αποτέλεσμα των τεστ σημαίνει ότι το άτομο πρέπει να μπει αμέσως σε καραντίνα. Ωστόσο, τα φαρμακεία δεν υποχρεούνται να αναφέρουν τα κρούσματα στο τμήμα υγείας.

Επιπλέον, απαγορεύεται η πώληση των γρήγορων τεστ σε μη επαγγελματίες.

Τα γρήγορα τεστ στα φαρμακεία δεν είναι δωρεάν

Ο σύλλογος τόνισε ότι απαιτούνται εκτεταμένα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής κατά την διεξαγωγή των τεστ και ιατρική κατάρτιση του προσωπικού για την πραγματοποίηση αυτών. Επομένως, δεν θα κάνουν όλα τα φαρμακεία αυτήν την ενέργεια.

Ποια φαρμακεία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης συμμετέχουν, μπορείτε να το δείτε στον ιστότοπο του Κρατικού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών.

Οι πελάτες πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για το τεστ.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.