Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αύξηση του αριθμού των ατυχημάτων με e-scooters

Είναι αδύνατο να φανταστούμε μεγαλύτερες πόλεις χωρίς αυτά: τα e-scooters. Από το 2020 καταγράφονται στατιστικά τα ατυχήματα που τα αφορούν – και ο αριθμός τους αυξάνεται…

Τα e-scooters αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού τοπίου σε πολλούς μεγάλους δήμους – και τα ατυχήματα συμβαίνουν ξανά και ξανά: Μόνο στις πανεπιστημιουπόλεις και τις μεγάλες πόλεις της Βάδης-Βυρτεμβέργης καταγράφηκαν πέρυσι 446 ατυχήματα με e-scooters, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών σε πρόταση του βουλευτή του SPD στο κρατιδιακό κοινοβούλιο Γιόνας Χόφμαν και άλλων βουλευτών του SPD.

Στατιστικά, ατυχήματα με e-scooters καταγράφονται από το 2020 – και έκτοτε, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, ο αριθμός τους αυξάνεται.

Ωστόσο, η συνολική εικόνα δείχνει ένα “πολύ χαμηλό επίπεδο ατυχημάτων”. Τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρξαν επίσης δύο θανατηφόρα ατυχήματα στο Χάιλμπρον και στο Μανχάιμ.

Επιπλέον, το υπουργείο Μεταφορών δηλώνει ότι θα καλωσόριζε μια παγγερμανική νομική ρύθμιση των ηλεκτρικών σκούτερ. Οι άδειες ειδικής χρήσης – όπως αυτές που εκδίδουν οι δήμοι για διαφημιστικές πινακίδες ή εργοτάξια σε δημόσιους χώρους – θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια λύση, αλλά είναι νομικά αμφιλεγόμενες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης