Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αύξηση τεστ σε κέντρα παιδικής μέριμνας και σχολεία

Πώς πρέπει να εφαρμόζονται τα γρήγορα τεστ κορωνοϊού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη; Οι υπουργοί Lucha και Eisenmann πρόσφατα διαφώνησαν δημόσια για αυτό.

Μετά από μια συνομιλία, έγιναν πλέον γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια εκτεταμένη στρατηγική δοκιμών.

Μετά από μια ανοιχτή διαφωνία σχετικά με τη στρατηγική τεστ κορωνοϊού του κρατιδίου, η Υπουργός Παιδείας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, κ. Susanne Eisenmann (CDU) και ο Υπουργός Υγείας κ. Manfred Lucha (Πράσινοι) συμφώνησαν να επεκτείνουν τα τεστ σε κέντρα παιδικής μέριμνας και δημοτικά σχολεία.

Το προσωπικό σε κέντρα ειδικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, δημοτικά σχολεία, κέντρα παιδικής μέριμνας και σε παιδικούς σταθμούς στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μπορούν αρχικά να υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ταχείες δοκιμές αντιγόνων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Και τα δύο υπουργεία το ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωσή τους την Παρασκευή.

Αυτό ισχύει επίσης για δασκάλους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για παράδειγμα για να διδάξουν τελικές τάξεις ή για να παρέχουν επείγουσα φροντίδα. Οι καθηγητές και οι παιδαγωγοί θα πρέπει να είναι σε θέση να καθορίσουν τη χρονική στιγμή του τεστ μέσα στην εβδομάδα κατά την κρίση τους.

Ζωτικής σημασίας οι γρήγορες δοκιμές

Η Eisenmann εξέφρασε την ικανοποίησή της. Τώρα θα γίνονται όλο και πιο γρήγορες δοκιμές “και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για μένα”, είπε η Υπουργός Παιδείας.

Είναι τώρα απαραίτητο να εξεταστεί αν μια αντίστοιχη στρατηγική δοκιμών άνευ συγκεκριμένου λόγου μπορεί επίσης να επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι πωλητές ή οι αστυνομικοί.

Η δοκιμαστική προσφορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω των υφιστάμενων δομών σε γιατρούς και φαρμακεία, σύμφωνα με τη δήλωση των υπουργείων.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων θέλει να μιλήσει με την ιατρική κοινότητα και τα φαρμακεία σχετικά με το πώς μπορούν να διασφαλιστούν επαρκείς επιλογές δοκιμών έως το τέλος της εβδομάδας του καρναβαλιού στις 21 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση, οι εκπαιδευτικοί θα είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν συνολικά τρεις φορές μέχρι το Πάσχα.

Η αύξηση του αριθμού των εξετάσεων προορίζεται να συνοδεύσει το άνοιγμα κέντρων παιδικής μέριμνας και δημοτικών σχολείων μετά τις διακοπές του καρναβαλιού στις 22 Φεβρουαρίου, όταν ο αριθμός των λοιμώξεων θα επιτρέπει χαλάρωση, σύμφωνα με τα υπουργεία.

Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες θα πρέπει να επεξεργαστούν σε ένα δεύτερο βήμα. Μετά το Πάσχα θα πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση της δοκιμαστικής προσφοράς.

Εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας Lucha δήλωσε ότι οι μαζικές δοκιμές που έθεσε προς συζήτηση η Eisenmann, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, των οδηγών λεωφορείων και των ταμιών σούπερ μάρκετ, δεν ήταν μέρος της ιδέας.

Αυτό πρέπει να συζητηθεί με τα άλλα αρμόδια υπουργεία στο υπουργικό συμβούλιο.

“Νομίζω ότι τα κέντρα εμβολιασμού είναι κέντρα εμβολιασμού και οι δοκιμές πρέπει να πραγματοποιούνται εκτός επαφών. Όπου έχουμε επίσης ευπαθή και άλλα άτομα”, δήλωσε ο Lucha σχετικά με την πρόταση της Eisenmann να παρέχει τεστ κορωνοϊού στα δημοτικά κέντρα εμβολιασμού.

Ο Lucha έλαβε υποστήριξη από τον Thorsten Hammer, τον ιατρικό διευθυντή του κέντρου εμβολιασμού στο Freiburg. Από ιατρική άποψη, δεν θα ήταν καθόλου ορθή η χρήση ενός κέντρου εμβολιασμού ως κέντρου δοκιμών, δήλωσε ο Hammer.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.