Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αύξηση τιμών ρεύματος από τον Ιανουάριο

Πολλοί πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας στα νοτιοδυτικά λαμβάνουν αλληλογραφία από τους προμηθευτές τους αυτές τις ημέρες. Κατά κανόνα, αυτό δεν αποτελεί καλό σημάδι

Περίπου το ένα τρίτο των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής ότι θα αυξήσουν τις τιμές στις αρχές του 2023.

Συγκεκριμένα, 40 από τους 127 προμηθευτές αυξάνουν τις τιμές κατά μέσο όρο 67%, όπως ανέφερε η πύλη σύγκρισης Verivox σε απάντηση σε ερώτημα της Deutsche Presse-Agentur.

Για μια οικογένεια με κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 4000 κιλοβατώρες, αυτό θα σήμαινε πρόσθετο ετήσιο κόστος 880 ευρώ.

“Το επόμενο κύμα τιμών διαφαίνεται στον ορίζοντα για το νέο έτος, επειδή οι τιμές του χρηματιστηρίου ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και τα τέλη του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας επίσης αυξάνονται”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας της Verivox σε θέματα ενέργειας Thorsten Storck.

Το σχεδιαζόμενο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση φρένο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούσε τουλάχιστον να βοηθήσει τα νοικοκυριά να περιορίσουν το πρόσθετο κόστος.

Το φρένο στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει ως στόχο να ελαφρύνει την επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις θα λαμβάνουν το 80% της προηγούμενης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε εγγυημένη ακαθάριστη τιμή 40 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

Οι εταιρείες με υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα λάβουν το 70% της προηγούμενης κατανάλωσής τους σε εγγυημένη καθαρή τιμή εργασίας 13 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Το φρένο θα εφαρμοστεί από τον Μάρτιο, όταν θα καταβληθούν και τα ποσά της ελάφρυνσης για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.