Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν από τη Δευτέρα (11.01)

Στον αγώνα κατά της πανδημίας, οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων μαζί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) αποφάσισαν να επεκτείνουν το lockdown μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη χρησιμοποιεί την ευχέρειά της ως προς την εφαρμογή των νέων περιορισμών και επιτρέπει ορισμένες εξαιρέσεις.

Τι θα ισχύει όμως στα νοτιοδυτικά από τη Δευτέρα;

Έτσι εφαρμόζει τα ψηφίσματα το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης:

Έναρξη

Οι νέοι κανονισμοί του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης τίθενται σε ισχύ τη Δευτέρα.

Περιορισμοί επαφών

Το δικό σας νοικοκυριό μπορεί να συναντηθεί με ένα άλλο άτομο. Σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια δεν υπάρχουν εξαιρέσεις για τα παιδιά, αλλά αυτό είναι διαφορετικό στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Εξαιρέσεις για παιδιά

Σε αντίθεση με το lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, πρέπει να συμπεριληφθούν παιδιά έως και 14 ετών. Ο Kretschmann εξήγησε ότι ο κανονισμός θα αλλάξει μεν για το κρατίδιο, αλλά είπε επίσης: «Αυτό είναι πολύ τολμηρό».

Η κυβέρνηση του κρατιδίου θέλει επίσης να επιτρέψει σε οικογένειες να σχηματίσουν κοινότητες φροντίδας με μία άλλη οικογένεια.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του lockdown πρέπει πάντα να είναι οι ίδιες δύο οικογένειες που υποστηρίζουν η μία την άλλη με τη φροντίδα των παιδιών.

Σχολεία και παιδικοί σταθμοί

Τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα παραμένουν κλειστά. Για τη φροντίδα των παιδιών, ωστόσο, στους γονείς δίνεται άδεια μετ’ αποδοχών κατά την αναφερόμενη περίοδο. Στα σχολεία θα υπάρξει φύλαξη έκτακτης ανάγκης και προσφορές για εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann και η υπουργός Παιδείας Susanne Eisenmann θέλουν να αποφασίσουν για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στις 18 Ιανουαρίου την ερχόμενη Πέμπτη.

Για το συμφέρον των παιδιών, θα ήθελαν να ανοίξουν ξανά την ημερομηνία που αναφέρεται, δήλωσε ο Kretschmann. «Αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε σήμερα». Για να γίνει αυτό, απαιτούνται «πιο αξιόπιστα στοιχεία για την κατάσταση της λοίμωξης» που δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Το εκτεταμένο lockdown σημαίνει για τους περισσότερους μαθητές ότι τον Ιανουάριο θα υπάρχει μόνο εξ αποστάσεως διδασκαλία αντί για πρόσωπο με πρόσωπο.

Εξαιρέσεις πρέπει να γίνονται μόνο για μικρότερα παιδιά και τελευταίες τάξεις.

Hotspots

Σε περιοχές με περισσότερα από 200 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα, οι άνθρωποι δεν θα επιτρέπεται να μετακινούνται περισσότερο από 15 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς βάσιμο λόγο.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι το μόνο ομοσπονδιακό κρατίδιο που δεν σχεδιάζει έναν αντίστοιχο κανόνα.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Κάτω Σαξονία, οι δήμοι πρέπει να αποφασίσουν σχετικά. Η Θουριγγία θέλει να δώσει μια αντίστοιχη σύσταση.

Γαστρονομία και λιανικό εμπόριο – Επιτρέπεται το “Click & Collect”

Το κλείσιμο εστιατορίων και λιανοπωλητών θα συνεχιστεί όπως και πριν, με μερικές εξαιρέσεις. Απαγορεύεται επίσης η προσφορά υπηρεσιών – όπως κομμωτήρια.

Το κλείσιμο κυλικείων αντιπροσωπεύει μια ακόμη πιο αυστηρή κατάσταση. Η δυνατότητα του “Click & Collect” μπορεί να θεωρηθεί ως χαλάρωση στο λιανικό εμπόριο: Μπορείτε να παραγγείλετε κάτι online ή τηλεφωνικώς και να το παραλάβετε στο κατάστημα.

Μπορείτε επίσης να παραλάβετε φαγητό σε χώρους εστίασης εντός των ωρών επιτρεπτής εξόδου από το σπίτι.

Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 5 το πρωί. Οι εξαιρέσεις παραμένουν επίσης σε ισχύ – για παράδειγμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για λόγους υγείας ή για βόλτα με τον σκύλο ή για επαγγελματικές δραστηριότητες.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.