Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αναμένονται 450.000 δόσεις εμβολίου Astrazeneca

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης επιτρέπει πλέον σε ανθρώπους ηλικίας 18 έως 64 ετών να εμβολιαστούν.

Εκτός από εκείνους που έχουν ήδη δικαίωμα εμβολιασμού, για παράδειγμα άτομα άνω των 80 ετών ή εκπαιδευτικοί, πολλά περισσότερα άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχουν πλέον δικαίωμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, άτομα με ορισμένες ασθένειες ή άτομα που έχουν στενές επαφές με μια έγκυο γυναίκα ή ορισμένα άτομα που φροντίζονται στο σπίτι, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας. Οι πρόσθετοι δικαιούχοι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα λάβουν το εμβόλιο της Astrazeneca.

Τα ραντεβού μπορούν να γίνουν online ή τηλεφωνικώς

Τα ραντεβού μπορούν να γίνουν αμέσως. Αυτό γίνεται μέσω της κεντρικής τηλεφωνικής γραμμής 116 117 ή μέσω της ειδικά διαμορφωμένης διαδικτυακής πύλης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα ραντεβού μπορούν να γίνουν χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό. Το χρειάζεστε μόνο στο κέντρο εμβολιασμού ως απόδειξη του δικαιώματος εμβολιασμού.

Υπάρχει λοιπόν χρόνος μέχρι το ραντεβού στο κέντρο εμβολιασμού για να το εκδώσει ο γιατρός.

Ο υπουργός Υγείας Manfred Lucha δήλωσε ικανοποιημένος, αλλά ζήτησε υπομονή. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση αμέσως ή δεν μπορείτε να βγάλετε αμέσως γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο, θα πρέπει να δοκιμάσετε ξανά τις επόμενες ημέρες.

“Θα λάβουμε περίπου 450.000 δόσεις εμβολίου από την Astrazeneca έως τα μέσα Μαρτίου και οι ποσότητες που παραδίδονται θα συνεχίσουν να αυξάνονται γρήγορα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη“, δήλωσε ο Lucha.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε όποιον θέλει και δικαιούται εμβολιασμό θα μπορούσε συνεπώς να του δοθεί ραντεβού για εμβολιασμό.

Η ένωση των ιατρών ασφάλισης υγείας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (KVBW) ζήτησε στο πλαίσιο αυτό να μην πάει ο κόσμος σε ιατρεία χωρίς ραντεβού.

Είναι αρχικά καλά νέα, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της KVBW Norbert Metke. “Αλλά αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά για τα ιατρεία”.

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερωθούν εκ των προτέρων ποιο ιατρείο προσφέρει την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών.

“Επειδή υπολογίζουμε με πάνω από ένα εκατομμύριο απαραίτητα πιστοποιητικά, τα οποία θα πρέπει να εκδοθούν στα ιατρεία, εκτός από την κανονική λειτουργία τις επόμενες ημέρες”, συνεχίζει ο Metke.

Οι αστυνομικοί εμβολιάζονται επίσης

Οι αστυνομικοί στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών πρόκειται επίσης να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Thomas Strobl, ο εμβολιασμός περίπου 34.000 αστυνομικών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Τόσο τα κεντρικά κέντρα εμβολιασμού όσο και τα περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού θα χρησιμοποιηθούν για αυτό.

Σύμφωνα με αυτό, εμβολιασμό δικαιούνται επίσης στρατιώτες που εκτίθενται σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία από το Κρατικό Γραφείο Υγείας και το Ινστιτούτο Robert Koch, περισσότερα από 467.000 άτομα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Περισσότερα από 245.000 άτομα έλαβαν δύο εμβολιασμούς.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.