Η Βάδη-Βυρτεμβέργη αντιμετωπίζει τη θερμότερη ημέρα του 2023

Καιρός στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Ακραία ζέστη και στη Στουτγάρδη

Ζέστη, περισσότερη ζέστη, Βάδη-Βυρτεμβέργη: Η θερμότερη ημέρα του έτους πλησιάζει στα νοτιοδυτικά. Προβλέπονται έως και 37 βαθμοί – συμπεριλαμβανομένων των τροπικών νυχτών…

Πάνω στην ώρα για το Σαββατοκύριακο, ένα κύμα καύσωνα κυλάει πάνω από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Με έως και 37 βαθμούς, η Κυριακή θα μπορούσε να είναι η πιο ζεστή ημέρα του έτους μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μετεωρολόγος Kai-Uwe Nerding της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD).

Πιθανές είναι επίσης οι λεγόμενες τροπικές νύχτες. Ο ίδιος καλεί τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις: Ειδικότερα, θα πρέπει να προστατεύονται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Το Σάββατο θα έχει δυσάρεστη υγρασία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Θα είναι δυσάρεστα υγρό στο κρατίδιο, δήλωσε ο Nerding, επειδή ο αέρας θα γίνει πιο υγρός. Ο μετεωρολόγος αναμένει εκτεταμένες θερμοκρασίες έως και 34 βαθμούς. Παρόλο που θα υπάρξουν μερικές ανοιξιάτικες νεφώσεις, θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ηλιόλουστος και χωρίς βροχές.

Τη νύχτα, πόλεις όπως η Στουτγάρδη, το Μανχάιμ ή η Καρλσρούη θα μπορούσαν να βιώσουν τις λεγόμενες τροπικές νύχτες. Τότε οι χαμηλότερες θερμοκρασίες δεν θα πέσουν κάτω από τους 20 βαθμούς.

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και στο Φέλντμπεργκ

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή: Τότε θα μπορούσε να φτάσει έως και τους 37 βαθμούς. Αυτή θα ήταν η πιο ζεστή ημέρα του έτους μέχρι στιγμής. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι πιθανές, μεταξύ άλλων, στο Rheinstetten ή στο Waghäusel στην περιοχή της Καρλσρούης.

Ακόμη και στην κορυφή του Feldberg θα μπορούσε να είναι 24 βαθμοί την Κυριακή. Αυτό θα ήταν εξαιρετικό, δήλωσε ο μετεωρολόγος.

Στη Στουτγάρδη αναμένονται θερμοκρασίες γύρω στους 34 βαθμούς. Στα ανατολικά της Βάδης-Βυρτεμβέργης, θα είναι εξίσου ζεστά, με μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 31 βαθμούς.

Σημαντικό – Δείτε επίσης: Υπουργείο Υγείας και DWD προειδοποιούν για ακραία ζέστη

Επιπλέον, η DWD προειδοποιεί για ορισμένες ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα μπορούσαν να εκδηλωθούν κυρίως την Κυριακή στο δυτικό μισό του κρατιδίου. Το αργότερο το βράδυ και τη νύχτα προς τη Δευτέρα, υπάρχει ακόμη και κίνδυνος ισχυρών καταιγίδων με χαλάζι και ισχυρές βροχές στο βορειοδυτικό μισό, γράφει η DWD στην ιστοσελίδα της.

Έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία με υψηλό κίνδυνο για την υγεία

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν την υπεριώδη ακτινοβολία που ενέχει κίνδυνο για την υγεία. Ο δείκτης επικινδυνότητας υπεριώδους ακτινοβολίας της DWD υποδεικνύει υψηλό έως πολύ υψηλό κίνδυνο για την υγεία. Η σκιά, το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου είναι σημαντικά μέτρα προστασίας.

Σημαντικό – Δείτε επίσης: Υπουργείο Υγείας και DWD προειδοποιούν για ακραία ζέστη

Σύμφωνα με το Nerding, ανακούφιση δεν διαφαίνεται πριν από την επόμενη εβδομάδα. Μετά από μια ακόμη “τροπική νύχτα” σε πολλά μέρη τη Δευτέρα, η ζέστη αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο από την Τρίτη και μετά θα μπορούσε να υπάρξει κάποια πτώση στον υδράργυρο. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς εξακολουθούν να είναι πιθανές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης