Βάδη-Βυρτεμβέργη: Απαγόρευση αλκοόλ εισηγείται ο υπουργός Υγείας

Αν και οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν κλείσει, υπάρχουν ουρές σε κάποιους πάγκους ζεστού κρασιού (Glühwei).

Ο υπουργός Υγείας Lucha φοβάται τις κρυφές χριστουγεννιάτικες αγορές και θέλει να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα

Βλέπω ότι θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να περιορίσουμε την ποσότητα αλκοόλ που σερβίρεται δημόσια“, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Manfred Lucha στο SWR.

Ως παράδειγμα ανέφερε τις εικόνες σε πολλές πόλεις: “Είδαμε τώρα το Σαββατοκύριακο ότι οι χριστουγεννιάτικες αγορές εκεί γίνονται “κρυφά“. Μεγάλες ουρές σχηματίζονται όπου οι άνθρωποι δεν συμμορφώνονται πλέον με τους  κανόνες τήρησης απόστασης”.

Ο Lucha είπε ότι θα προτείνει αυτό το “απαραίτητο μέτρο” στο Συμβούλιο Υπουργών του κρατιδίου. Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέξουν: “Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Παρά τον περιορισμό, έχουμε ελαφρώς αυξανόμενα αριθμούς“.

Μόλις το σαββατοκύριακο η αστυνομία χρειάστηκε να διαλύσει ομάδα πολιτών που κατανάλωναν ζεστό κρασί σε εξωτερικούς χώρους στη Χαϊδελβέργη. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 200 άτομα στέκονταν χωρίς μάσκες. Οι αξιωματούχοι επέβαλαν περίπου 70 πρόστιμα.

Ο υπουργός Υγείας θέλει επίσης εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μεγαλύτερους μαθητές

Εκτός από τα αυστηρότερα μέτρα σχετικά με την πώληση αλκοόλ, ο Lucha ζήτησε επίσης περαιτέρω μέτρα για τα σχολεία του κρατιδίου.

Ο υπουργός τάσσεται υπέρ της εισαγωγής της εναλλάξ ή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία για τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με σκοπό τη μείωση των επαφών στο δρόμο για το σχολείο και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Φυσικά οι δάσκαλοι έχουν δίκιο όταν λένε ότι η διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο είναι σημαντική. Αλλά νομίζω ότι με τις μεγαλύτερες τάξεις και ενόψει της κατάστασης πριν από τις διακοπές, αυτό μου φαίνεται απολύτως δικαιολογημένο “.

Θα παροτρύνει την Υπουργό Παιδείας Susanne Eisenmann (CDU) “να ακολουθήσει επειγόντως αυτή την πορεία“.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.