Βάδη-Βυρτεμβέργη: Απόφαση δικαστηρίου για άνοιγμα σχολών οδήγησης

Καλά νέα για ιδιοκτήτες και υπαλλήλους σχολών οδήγησης στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Το Διοικητικό Δικαστήριο του Mannheim αποφάσισε ότι επιτρέπεται το άνοιγμα των σχολών οδήγησης ξανά από την 1η Μαρτίου. Υπό την προϋπόθεση ότι τα περιστατικά στην περιοχή είναι χαμηλά.

Mannheim – Οι σχολές οδήγησης πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα γυμναστήρια ή τα στούντιο τατουάζ εν καιρώ πανδημίας.

Αυτό προκύπτει από απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο Mannheim, η οποία ενέκρινε την επείγουσα αίτηση σχολής οδηγών από την περιοχή της Λίμνης Κωνσταντίας.

Εάν οι σχολές οδήγησης συνεχίσουν να λειτουργούν σε περιοχές με χαμηλή συχνότητα, δεν πρέπει να αναμένεται ότι αυτή η προσφορά θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση από άλλες περιοχές (Αρ. πρ.: 1 S 467/21).

Οι δικαστές δεν αρνήθηκαν ότι τα μαθήματα οδήγησης στο αυτοκίνητο ενέχουν σημαντικό κίνδυνο μόλυνσης.

Ωστόσο, δεν βλέπουν την ανάγκη να εφαρμόσουν ομοιόμορφα μέτρα περιορισμού για σχολές οδηγών σε εθνικό επίπεδο.

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι περιοχές των οποίων η συχνότητα επτά ημερών είναι κάτω των 30.

Το Διοικητικό Δικαστήριο επισημαίνει επίσης ότι οι σχολές οδήγησης που ανοίγουν ξανά είναι απίθανο να είναι σε θέση να προσφέρουν περισσότερα μαθήματα οδήγησης σε επιπλέον μαθητές οδήγησης πέρα από τη βάση των πελατών τους.

Επιπλέον, δεν είναι πρακτικό να καλύπτονται περαιτέρω αποστάσεις πέρα από τα όρια της περιοχής για μαθήματα οδήγησης.

Τώρα, όχι μόνο η καταγγέλλουσα σχολή οδήγησης μπορεί να προσφέρει μαθήματα οδήγησης ξανά την 1η Μαρτίου, αλλά όλες οι σχολές οδήγησης σε περιοχές με χαμηλή συχνότητα. Η δικαστική απόφαση είναι τελεσίδικη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.