Βάδη-Βυρτεμβέργη: Απόφαση δικαστηρίου για την σειρά εμβολιασμού

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι σπάνιο και ο αριθμός των ηλικιωμένων με ιδιαίτερο κίνδυνο μεγάλος. Η αλληλουχία εμβολιασμού μπορεί επομένως να αποκλίνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ο καρκίνος ή η παραπληγία δεν αποτελούν σημαντικό λόγο, σύμφωνα με δικαστήριο.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Στουτγάρδης, άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ο καρκίνος μπορούν να προωθηθούν στην ακολουθία εμβολιασμού μόνο υπό πολύ αυστηρές συνθήκες.

Επειδή αυτά δεν πληρούνταν, δύο άνδρες και μια γυναίκα απέτυχαν με τα επείγοντα αιτήματά τους για άμεσο εμβολιασμό, ανακοίνωσε το δικαστήριο την Τρίτη. Σύμφωνα με το δικαστήριο, αυτή ήταν η πρώτη διαταγή του είδους.

Η 79χρονη γυναίκα είχε ισχυριστεί ότι έχει δύσπνοια, ένας 39χρονος παραπληγία και ανοσοανεπάρκεια και ένας 60χρονος καρκίνο και πρόσφατη καρδιακή προσβολή.

Κατά τη γνώμη του δικαστηρίου, τα τρία άτομα δεν ανήκουν στην ομάδα με την υψηλότερη προτεραιότητα εμβολιασμού που ορίζεται στο διάταγμα εμβολιασμού, ούτε λόγω της ηλικίας τους ούτε για άλλους λόγους.

Η κατάσταση είναι διαφορετική εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι που δεν έχουν ληφθεί υπόψη στον κανονισμό. Και ο επακόλουθος εμβολιασμός οδηγεί σε υψηλό κίνδυνο σοβαρής ή θανατηφόρου πορείας της νόσου μετά τη μόλυνση.

Τέτοιοι λόγοι δεν έγιναν πιστευτοί από τους αιτούντες.

Ο κίνδυνος θανάτου από τη νόσο Covid 19 αυξάνεται μόνο ελαφρά λόγω των προηγούμενων ασθενειών των αιτούντων. Αντίθετα, τα άτομα άνω των 80 ετών έχουν 16 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Εξαιτίας αυτού, μπορεί να αναμένεται ότι οι ηλικιωμένοι θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής θεραπείας στις κλινικές.

Επομένως, ο εμβολιασμός προτεραιότητας αυτής της ηλικιακής ομάδας εξυπηρετεί τόσο την προστασία της υγείας τους όσο και τη συνεχιζόμενη λειτουργικότητα της ιατρικής περίθαλψης και επομένως το ευρύ κοινό.

Επιπλέον, λόγω της σπάνιας διαθεσιμότητας του εμβολίου, η σειρά εμβολιασμού κατά την οποία οι ηλικιωμένοι, οι νοσοκόμες και το ιατρικό προσωπικό έχουν προτεραιότητα είναι ορθή όπως έκρινε το δικαστήριο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.