Βάδη-Βυρτεμβέργη: Χαλάρωση για εμβολιασμένους και αναρρωμένους

Το πρωί της Δευτέρας τέθηκε σε ισχύ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ένας νέος κανονισμός με εκτεταμένες ελαφρύνσεις για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Όσοι ανήκουν σε μία από αυτές τις δύο ομάδες θα απολαμβάνουν και πάλι περισσότερες ελευθερίες σε πολλούς τομείς από την αρχή της εβδομάδας, ανεξάρτητα από τους δείκτες επίπτωσης ανά περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, οι ανεμβολίαστοι και όσοι δεν έχουν αναρρώσει θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικά ταχεία τεστ αντιγόνων πολύ συχνότερα από ό,τι πριν, και τα τεστ αυτά δεν θα πρέπει να είναι παλαιότερα από 24 ώρες.

Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για επισκέψεις σε μουσεία, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, εκθέσεις, κομμωτήρια και εσωτερικό χώρο εστιατορίων.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει το σχολείο εξαιρούνται από τα υποχρεωτικά τεστ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι μαθητές δεν χρειάζεται επίσης να υποβάλουν ξεχωριστά τεστ, εφόσον υπόκεινται ήδη σε τακτικά τεστ στα σχολεία τους.

Για τους ανεμβολίαστους και μη αναρρωμένους επισκέπτες κλαμπ και ντισκοτέκ, δεν αρκεί κανένα γρήγορο τεστ αντιγόνων, αλλά το πολύ 48ωρο αρνητικό τεστ PCR κατά τη στιγμή της εισόδου.

Οι προηγούμενοι περιορισμοί και κανονισμοί επαφής για ιδιωτικές εκδηλώσεις και εορτασμούς θα αρθούν. Αλλού – ακόμη και για τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα – η απαίτηση χρήσης μάσκας παραμένει σε ισχύ.

Εφαρμόζεται, για παράδειγμα, στις τοπικές μεταφορές, στο λιανικό εμπόριο, στα ξενοδοχεία και στη συντριπτική πλειονότητα των μη ιδιωτικών εκδηλώσεων, τουλάχιστον σε κλειστές αίθουσες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.