Βάδη-Βυρτεμβέργη: Δεν χαλαρώνουν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού

Στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης όποιος πίστεψε ότι οι περιορισμοί θα χαλάρωναν πριν τα Χριστούγεννα έκανε λάθος.

Μετά την επέκταση του lockdown light την Τετάρτη (2 Δεκεμβρίου) στη Γερμανία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη ανακοίνωσε νυχτερινούς περιορισμούς εξόδου για όλες τις περιοχές με δείκτη επίπτωσης 7 ημερών πάνω από 200.

Συγκεκριμένα: Στα hotspot κορωνοϊού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι πολίτες θα επιτρέπεται μόνο να φύγουν από το σπίτι τους τη νύχτα για σημαντικούς λόγους. Η κρατική κυβέρνηση στη Στουτγάρδη συμφώνησε σε αυτό την Πέμπτη.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη εξέδωσε νυχτερινούς περιορισμούς εξόδου για τα hotspots. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν την ερχόμενη εβδομάδα, και τότε είναι δυνατοί αυστηρότεροι περιορισμοί επαφής.

Μεμονωμένες περιοχές έχουν ήδη αυστηροποιήσει τους κανόνες τους.

Συγκεκριμένα:

Στο Μάνχαϊμ (238,5) ισχύει βραδινή απαγόρευση από το βράδυ της Παρασκευής. Οι πολίτες δεν επιτρέπεται πλέον να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. χωρίς βάσιμο λόγο. Η νυχτερινή απαγόρευση θα ισχύει αρχικά έως τις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία του Μάνχαϊμ διενεργεί ελέγχους.

Επίσης στο Pforzheim (279.5) ισχύει νυχτερινή απαγόρευση από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. από το Σάββατο. Η αστυνομία του Pforzheim διαπίστωσε 42 παραβιάσεις στο Pforzheim την πρώτη νύχτα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ελέγχθηκαν συνολικά 120 οχήματα και 80 πεζοί.

Το Heilbronn (221.2) και η περιοχή Lörrach (195.9) θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τους νέους κανόνες και περιορισμούς. Σύμφωνα με την κρατική κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης, επικρατεί μια «ιδιαίτερα ακραία κατάσταση λοίμωξης» με επίπτωση 7 ημερών πάνω από την τιμή των 200 σε τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών είναι κατά μέσο όρο 144,2, ανακοίνωσε το RKI την Κυριακή.

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, επτά περιοχές και πόλεις επηρεάζονται. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την πόλη του Μάνχαϊμ (περίπου 310.000 κάτοικοι).

Όπως γράφει η Stuttgarter Zeitung, οι ακόλουθες πόλεις και περιοχές στα νοτιοδυτικά υπάγονται επίσης στους νέους κανονισμούς:

Πόλη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη              Δείκτης επίπτωσης 7 ημερών άνω των 200

Heilbronn Stadt                                        258 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες
Mannheim                                                257
Pforzheim                                                 251
Tuttlingen                                                 242
Ostalbkreis                                               241
Schwarzwald-Baar-Kreis                          222
Lörrach                                                     213

Οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση της κυκλοφορίας πρέπει να ισχύουν μόνο για επείγουσες ιατρικές καταστάσεις ή για λόγους εργασίας.

Ο Δήμαρχος του Μάνχαϊμ, Peter Kurz (SPD), είχε ανακοινώσει προηγουμένως τους νυχτερινούς περιορισμούς εξόδου για την πόλη του λόγω του αυξανόμενου αριθμού μολύνσεων από κορονοϊό.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.