Βάδη-Βυρτεμβέργη: ΔΕΝ επιβάλλεται ο περιορισμός κίνησης 15 χλμ

Kretschmann: Ο περιορισμός της ακτίνας κίνησης 15 χλμ από τον τόπο κατοικίας ΔΕΝ επιβάλλεται προς το παρόν στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης υποστηρίζει όλα τα αποφασισμένα και αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 11 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, αποκλίνει από την πορεία της κυβέρνησης σε δύο σημεία.

1. Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann (Πράσινοι) δεν θέλει να εισαγάγει την απόφαση της ομοσπονδιακής και της κρατικής κυβέρνησης να περιορίσει την ακτίνα κίνησης των πολιτών σε 15 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας για περιοχές με δείκτη επίπτωσης κρουσμάτων άνω των 200.

«Προς το παρόν δεν το σχεδιάζουμε. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να φτάσουμε σε αξιόπιστες τιμές», δήλωσε ο Kretschmann στη δική του συνέντευξη τύπου, την οποία πραγματοποίησε περίπου μία ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου της καγκελάριου.

2. Τα κέντρα παιδικής μέριμνας (νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί) και τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 18 Ιανουαρίου

Όσον αφορά τα παιδικά κέντρα και τα δημοτικά σχολεία, ο πρωθυπουργός παρεκκλίνει λίγο από την πορεία της κυβέρνησης.

Αν και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης πρόκειται να παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του μήνα, θέλει να ανοίξει τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τα δημοτικά σχολεία νωρίτερα, εάν αυτό καταστεί δυνατόν.

«Τα δημοτικά σχολεία και τα παιδικά κέντρα θα παραμείνουν επίσης κλειστά προς το παρόν. Αλλά ο στόχος μας είναι να τα ανοίξουμε ξανά από τις 18 Ιανουαρίου. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το πώς θα έχει αναπτυχθεί ο αριθμός των λοιμώξεων μέχρι τότε και εάν ένα άνοιγμα είναι αποδεκτό. »

Συνεχίζοντας το lockdown και συσφίγγοντας τους περιορισμούς εξόδου, το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ακολουθεί τη γενική γραμμή. Τα καταστήματα και οι εγκαταστάσεις που είναι κλειστά αυτή τη στιγμή θα παραμείνουν κλειστά, δήλωσε ο Kretschmann.

Καταβάλλουμε προσπάθειες για την καταβολή των επιδομάτων βοηθείας επιχειρήσεων. Όλη η ενίσχυση του Νοεμβρίου θα καταβληθεί πλήρως έως τις 10 Ιανουαρίου το αργότερο. Για τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν προκαταβολές.

Περιορισμοί επαφής για ένα άτομο εκτός νοικοκυριού

Το ίδιο ισχύει για τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις, οι οποίες θα ισχύουν και αλλού στη Γερμανία από τις 11 Ιανουαρίου:

‘Ένα νοικοκυριό μπορεί να συναντηθεί μόνο με ένα άτομο εκτός του νοικοκυριού του.
Ο Kretschmann υπερασπίστηκε τη σύσφιξη των μέτρων. Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.

Κοινοποιήστε το άρθρο να ενημερωθούν περισσότεροι συμπατριώτες μας.

Όλα τα νέα για τη Βάδη-Βυρτεμβέργη ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.