Βάδη-Βυρτεμβέργη: Διαδήλωση Zero Covid στη Στουτγάρδη

Η ομάδα από τη Στουτγάρδη με την πρωτοβουλία Zero Covid ζήτησε να κάνει διαδήλωση την Τετάρτη. Οι υποστηρικτές ζητούν ένα πιο συνεπές lockdown.

Στουτγάρδη – „Όχι εις βάρος μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση“, λέει ένα πανό των συμμετεχόντων την Τετάρτη το απόγευμα.

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Schlossplatz.

Το αίτημα: Μια ριζική αλλαγή στη στρατηγική της κυβέρνησης. Ένα lockdown που να ισχύει και για την οικονομία. Εκεί, η επίπτωση είναι διπλάσια σε σύγκριση με τα στοιχεία που δίνονται για πόλεις, λέει το συμβούλιο της Daimler.

Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στα εργοστάσια. Ή στο δρόμο τους για εκεί.

Ένας εκπρόσωπος της κομμουνιστικής οργάνωσης νεολαίας Επανάσταση (Jugendorganisation Revolution) βλέπει το κύριο κίνητρο πίσω από τις προσπάθειες ανοίγματος των σχολείων ως ενδιαφέρον για την επανένταξη των γονέων στις εργασιακές διαδικασίες.

Το „πανευρωπαϊκό, ευκρινές lockdown με βάση την αλληλεγγύη“ θα πρέπει να χρηματοδοτείται από εισφορές αλληλεγγύης σε υψηλά περιουσιακά στοιχεία ή εταιρικά κέρδη, εξηγεί ένα ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας Zero Covid που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο, κατά τη διαδήλωση του στη Στουτγάρδη.

Άλλες απαιτήσεις: Περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό και καλύτερες αμοιβές στον τομέα της νοσηλευτικής, καθώς και ένα εκτεταμένο πακέτο στήριξης για όσους θα πληγούν περισσότερο από την κρίση.

Όσον αφορά το κλείσιμο των επιχειρήσεων, βλέπουμε μόνο τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, παραπονέθηκε ένας ομιλητής, αλλά όχι τις ευκαιρίες για την υγεία.

Μόνο ένα σταθερό lockdown και η εξάλειψη του ιού είναι μια αξιόπιστη βάση για τη χαλάρωση. Το παράδειγμα της Κούβας δείχνει πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.