Βάδη-Βυρτεμβέργη: Δημοσιεύτηκε ο νέος κανονισμός κατά του Covid

Στουτγκάρδη: Η κρατική κυβέρνηση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ενέκρινε τον νέο κανονισμό κορωνοϊού. Οι κανόνες που περιέχονται σε αυτόν για την καταπολέμηση της πανδημίας θα εφαρμοστούν σε μεγάλο βαθμό από τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Έτσι, η Βάδη-Βυρτεμβέργη εφαρμόζει κυρίως τα ψηφίσματα των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων της περασμένης Τρίτης. Οι παρεκκλίσεις όπως το πιθανό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών από τις 18 Ιανουαρίου – ανάλογα με το ποσοστό μόλυνσης μέχρι τότε – έχουν ήδη γνωστοποιηθεί.

Οι περιορισμοί εξόδου ισχύουν επίσης στα νοτιοδυτικά της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται στους ανθρώπους να φύγουν από το σπίτι μόνο για σημαντικούς λόγους. Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο σε γερμανική γλώσσα για περισσότερες πληροφορίες: https://www.baden-wuerttemberg.de/. Αυτοί περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την εργασία ή επίσκεψη στο γιατρό. Μπορείτε επίσης να βγείτε για βόλτα με το σκυλί σας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας – από τις 5 π.μ. έως τις 8 μ.μ. – επιτρέπονται επίσης αγορές και επισκέψεις στις υπηρεσίες, για παράδειγμα. Τη νύχτα, από την άλλη, η επιλογή είναι πιο περιορισμένη: Σημαντικοί λόγοι είναι θρησκευτικές λειτουργίες ή οι δραστηριότητες εκλογικών εκστρατειών όπως η διανομή φυλλαδίων.

Οι ιδιωτικές συναντήσεις ενός νοικοκυριού επιτρέπονται μόνο με ένα άλλο άτομο – είτε στο σπίτι είτε σε δημόσιους χώρους. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών και στα δύο νοικοκυριά δεν υπολογίζονται.

Τα παιδιά από δύο κατ’ ανώτατο όριο νοικοκυριά μπορούν να φροντίζουν το ένα το άλλο σε μια μόνιμη, οικογενειακή ή γειτονική κοινότητα. Ο τομέας της λιανικής και η τροφοδοσία θα παραμείνουν κλειστά, αλλά η παραγγελία μέσω κλικ και παραλαβής („Click & Collect“) θα είναι δυνατή από Δευτέρα.

Η κρατική κυβέρνηση έχει επίσης δημοσιεύσει μια λίστα εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που θα παραμείνουν ανοιχτές ή επιτρέπονται από τη Δευτέρα – συμπεριλαμβανομένων του τι απαγορεύεται ή κλείνει. Οι κανονισμοί εφαρμόζονται αρχικά έως και στις 31 Ιανουαρίου: https://www.baden-wuerttemberg.de/.

Αντίθετα, η ακτίνα μετακίνησης 15 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας σε hotspots δεν εφαρμόζεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Για όλα τα νέα και τις ειδήσεις για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Βάδη-Βυρτεμβέργη: Καραντίνα και δυο τεστ κατά την είσοδο σε ταξιδιώτες

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.