Βάδη-Βυρτεμβέργη: Δημοτικά σχολεία και παιδικά κέντρα μένουν κλειστά

Τα δημοτικά σχολεία και τα παιδικά κέντρα στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη θα παραμείνουν κλειστά. Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann και η υπουργός Παιδείας Susanne Eisenmann συμφώνησαν σε αυτό.

Στουτγκάρδη – Η Βάδη-Βυρτεμβέργη θέλει να κρατήσει κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα παιδικά κέντρα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό πρακτορείο τύπου dpa την Πέμπτη στη Στουτγκάρδη, ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann (Πράσινοι) και η υπουργός Παιδείας Susanne Eisenmann (CDU) συμφώνησαν να μην εφαρμόσουν προς το παρόν την αρχικά προγραμματισμένη χαλάρωση.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναπτυχθεί μια προοπτική ανοίγματος για τα δημοτικά σχολεία και τα παιδικά κέντρα, σε περίπτωση που το lockdown συνεχιστεί και μετά τον Ιανουάριο.

Ο Kretschmann θέτει αυστηρότερους περιορισμούς

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη θέλει το ζήτημα του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των παιδικών κέντρων να συζητηθεί στην επόμενη διάσκεψη των πρωθυπουργών και της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ (CDU). Ειδικότερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένα μιλήσει κατά της σύντομης επανέναρξης των σχολείων.

Η διάσκεψη θα μεταφερθεί από την αρχικά προγραμματισμένη 25 Ιανουαρίου στην επόμενη εβδομάδα, μεταξύ άλλων και λόγω του κινδύνου νέων μεταλλαγμένων ιών.

Ο Kretschmann προειδοποίησε πρόσφατα για την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και έθεσε αυστηρότερους περιορισμούς εξόδου.

«Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν πραγματικά, όπως το βλέπουμε π.χ. στο Λονδίνο, και όταν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέει, τότε πρέπει να εφαρμοστούν δραστικές απαγορεύσεις. Αυτό είναι το μόνο μέσο που εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό», δήλωσε.

Ο Eisenmann επέμενε να ανοίξουν

Ο Eisenmann, ο οποίος είναι επίσης κορυφαίος υποψήφιος της CDU για τις εκλογές του Μαρτίου, πίεσε έντονα για ένα άνοιγμα. Προς το συμφέρον των παιδιών.

Στην πραγματικότητα ήθελε να ανοίξει δημοτικά σχολεία και παιδικά κέντρα την περασμένη Δευτέρα – «ανεξάρτητα από τα ποσοστά κρουσμάτων».

Οι Kretschmann και Eisenmann είχαν συμβουλευτεί ιολόγους, επιδημιολόγους και παιδίατρους μέσω βίντεο το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόσφατα ειπώθηκε και πάλι ότι τα σχολεία δεν ήταν τα κέντρα εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά ότι ήταν μέρος της διαδικασίας μόλυνσης. Η καγκελάριος δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα υπάρχει σαφής επισκόπηση του αριθμού των λοιμώξεων μετά την αλλαγή του έτους πριν από την έναρξη της επόμενης εβδομάδας.

Στις αρχές του έτους, τα κρατίδια επέκτειναν το lockdown στα σχολεία και τα παιδικά κέντρα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο, τα ομοσπονδιακά κρατίδια είναι υπεύθυνα για την εκπαιδευτική πολιτική. Και η απόφαση των πρωθυπουργών και της καγκελάριου τους αφήνει περιθώρια.

Σε άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια, τα σχολεία και τα κέντρα φύλαξης παιδιών θα παραμείνουν μεν ανοιχτά. Αλλά περισσότερο στα πλαίσια φύλαξης έκτακτης ανάγκης.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.