Βάδη-Βυρτεμβέργη: Ελπίδα για πιθανό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου

Υπάρχει ελπίδα για τους λιανοπωλητές. Ο πρωθυπουργός Kretschmann δεν αποκλείει πλέον ένα πρώιμο άνοιγμα του εμπορίου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Το κατώφλι για αυτό δεν είναι πολύ μακριά.

Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης έδωσε στο εμπόριο την ελπίδα για σύντομο άνοιγμα. “Εάν φτάσουμε σε έναν σταθερό δείκτη επίπτωσης 35 για αρκετές ημέρες, τότε θα ξεκινήσω περαιτέρω βήματα ανοίγματος”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επίπτωση 41,6 την Τετάρτη

Ένας αριθμός που δεν φαντάζει πλέον πολύ μακρινός. Την Τετάρτη ο δείκτης επίπτωσης για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήταν στο 41,6.

Ο Kretschmann είπε ότι το λιανικό εμπόριο πρέπει να ληφθεί υπόψη πρώτα κατά το άνοιγμα – αλλά στη συνέχεια μόνο με σαφείς κανονισμούς υγιεινής και περιορισμό 20 τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη.

Σύμφωνα με τον Kretschmann, μια τέτοια προσέγγιση θα καλυφθεί από τα πιο πρόσφατα ψηφίσματα της διάσκεψης ομοσπονδιακού κράτους.

Ο Kretschmann είναι σίγουρος για τη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων συμφώνησαν με την καγκελάριο ότι τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα μπορούσαν σταδιακά να χαλαρώσουν τα μέτρα εάν η λεγόμενη επταήμερη επίπτωση μειωθεί σταθερά κάτω από το 35 έως τις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Kretschmann, οι υπολογισμοί του μοντέλου δείχνουν ότι το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα μπορούσε να είναι το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο που θα επιτύχει 35 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα.

“Ενδεχομένως προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας”, δήλωσε ο Kretschmann. Εάν οι αριθμοί αυξηθούν ξανά, ωστόσο, θα αντιδράσει αμέσως, ξεκαθάρισε ο Kretschmann ταυτόχρονα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.