Βάδη-Βυρτεμβέργη: Εναλλάξ και εξ αποστάσεως διδασκαλία στα hotspots

Για εβδομάδες, η κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης βρισκόταν σε διαβούλευση σχετικά με το πώς θα πρέπει να συνεχίσουν τα μαθήματα στα σχολεία του κρατιδίου ενόψει του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων. Τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού κάνει την εναλλάξ διδασκαλία δυνατή – αλλά όχι υποχρεωτική.

Σε σχολεία στις αστικές και αγροτικές περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, μπορεί επίσης να υπάρχει εναλλάξ και εξ αποστάσεως διδασκαλία σε μεγαλύτερες τάξεις από αυτή την Τρίτη.

Αυτό προκύπτει από τον κανονισμό του Υπουργείου Παιδείας, που ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Προϋπόθεση για αυτό είναι ότι υπήρξαν περισσότερες από 200 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους στην περιοχή τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τα εναλλάξ μαθήματα είναι επίσης δυνατά από την όγδοη τάξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο σχολείο πρέπει να εξασφαλιστεί ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων.

Με την εναλλασσόμενη διδασκαλία, τα μαθήματα μειώνονται στο ήμισυ και διδάσκονται εναλλάξ στο σπίτι και στο σχολείο.

Πρέπει να υπάρχει ένας καθημερινός ή εβδομαδιαίος κύκλος. Ωστόσο, η εναλλακτική διδασκαλία δεν είναι υποχρεωτική για τα σχολεία.

Εναλλάξ ή εξ αποστάσεως διδασκαλία για τα hotspots κορωνοϊού

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε επίσης ότι δεν πρέπει να γίνονται αυτόματα εναλλάξ μαθήματα ακόμη και στα λεγόμενα hotspots.

Αποφασιστικός παράγοντας είναι εάν η μόλυνση επηρεάζει πραγματικά τη σχολική λειτουργία“, δήλωσε το υπουργείο.

Η διοίκηση του σχολείου, από κοινού με την αρμόδια σχολική εποπτική αρχή και το τμήμα υγείας, θα αποφασίζει εάν θα υπάρχει εναλλακτική λειτουργία από την όγδοη τάξη και άνω.

Οι μαθητές που πρέπει να λάβουν μέρος στις τελικές εξετάσεις την επόμενη άνοιξη εξαιρούνται από την εναλλάξ και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το αντίστοιχο σχολείο θα πρέπει να διασφαλίζει ότι όλοι οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας υπό τη Susanne Eisenmann (CDU) αρχικά δεν πείστηκε από την ιδέα της επιστροφής σε εναλλακτική διδασκαλία.

Η εξήγηση που δόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν ότι “τα ποσοστά μόλυνσης στα σχολεία δεν είναι καθοριστικής σημασίας“.

Επιπλέον, τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο προσφέρουν στα παιδιά ένα πρόγραμμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για παιδιά από κοινωνικά μειονεκτούσες οικογένειες.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.