Βάδη-Βυρτεμβέργη: Έτοιμα τα κέντρα αλλά δεν υπάρχουν ακόμα εμβόλια

Όλα είναι έτοιμα, αλλά το πιο σημαντικό λείπει! Τα εμβόλια λείπουν στην περιοχή Βάδη-Βυρτεμβέργη. Τα περισσότερα από τα περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού είναι έτοιμα. Αλλά ακόμα δεν έχουν τα εμβόλια.

Στουτγκάρδη – Οι συνεχιζόμενες δυσχέρειες στις παραδόσεις εμβολίων επηρεάζουν επίσης το πρόγραμμα της εκστρατείας εμβολιασμού του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Στα περίπου 50 περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού (KIZ), τα πρώτα εμβόλια έγιναν μια εβδομάδα αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο λόγος για αυτό είναι οι παραδόσεις εμβολίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση“, δήλωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας στη Στουτγκάρδη. Μέχρι στιγμής, το κρατίδιο έχει λάβει σχεδόν 170.000 δόσεις εμβολίου, οι οποίες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή προγραμματιστεί.

Μια άλλη αποστολή εμβολίου αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε. Μόνο στις 18 Ιανουαρίου θα υπάρχει εμβόλιο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το οποίο θα διατίθεται αναλογικά στα περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού.

Ευρεία κριτική στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Δεν είναι δυνατόν και επίσης δεν είναι χρήσιμο να φυλάμε το εμβόλιο για μια εβδομάδα έως την έναρξη των περιφερειακών κέντρων εμβολιασμού“, δήλωσε η υπουργός Υγείας Manne Lucha (Πράσινοι).

Πάντα λέγαμε: Κάθε δόση εμβολιασμού που φτάνει εδώ εμβολιάζεται αμέσως“. Ως εκ τούτου, δεν έχει νόημα να αυξηθούν οι υποδομές στα περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ευρεία κριτική στην στρατηγική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και επίσης στα ομοσπονδιακά κρατίδια για την προμήθεια, διανομή και παροχή των δόσεων εμβολιασμού.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και οι κυβερνητικοί πολιτικοί κατηγόρησαν τον υπουργό Υγείας Jens Spahn (CDU) ότι η έναρξη του εμβολιασμού ήταν κακή και ότι ήταν αυτός υπεύθυνος για αυτό.

Ο αντιπρόεδρος του FDP στο Bundestag, Michael Theurer, έφερε μια εξεταστική επιτροπή στο παιχνίδι, η αριστερά θέλει να ζητήσει μια ειδική σύνοδο του Bundestag και ο συνεργάτης του συνασπισμού του Βερολίνου SPD δεν σταματά την κριτική του για την προμήθεια εμβολίων κατά του ιού.

Προγραμματίζονται 800 εμβολιασμοί την ημέρα

Στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα πρέπει να υπάρχουν συνολικά 50 κέντρα εμβολιασμού, τα περισσότερα από τα οποία είναι ήδη έτοιμα. Άλλα εννέα κεντρικά κέντρα εμβολιασμού χρησιμοποιούν τις πρώτες σύριγγες στο Φράιμπουργκ, το Όφενμπουργκ, την Καρλσρούη και τη Χαϊδελβέργη, καθώς και στο Rot am See, Tübingen και Ulm από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Δύο κέντρα είναι εξοπλισμένα στη Στουτγκάρδη, και υπάρχει επίσης ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού στο Mannheim.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, προγραμματίζονται περίπου 800 εμβολιασμοί την ημέρα για τα περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός θα πρέπει επίσης να είναι δυνατός από τον οικογενειακό γιατρό αργότερα μέσα στο έτος

Για όλα τα νέα και τις ειδήσεις για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.