Βάδη-Βυρτεμβέργη: Γρήγορα τεστ κορωνοϊού σε κέντρα φύλαξης παιδιών

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων άρχισε να παραδίδει κιτ τεστ κορωνοϊού σε κέντρα φύλαξης παιδιών.

Δεν είναι ωστόσο ακόμη σαφές ποιος θα πρέπει να πραγματοποιεί τα τεστ εν τέλει.

Οι εργαζόμενοι σε πολλά κέντρα παιδικής μέριμνας υποβάλλονται σε τεστ ήδη δύο φορές την εβδομάδα.

Κατά κανόνα, αυτό γίνεται από τους δήμους και άλλους παρόχους.

Τώρα, τα 430.000 παιδιά σε κέντρα ημερήσιας φροντίδας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε τεστ σε τακτική βάση.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχει υποχρέωση τεστ.

Ποιος πρέπει να διεξάγει τα τεστ;

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος ακριβώς θα πρέπει να διεξάγει τα τεστ. Η ένωση Verdi απαιτεί να δοθούν στα θεσμικά όργανα περιθώρια οργάνωσης των τεστ.

Για παράδειγμα, οι φορείς της εκκλησίας έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία στις εγκαταστάσεις φροντίδας τους και τα πάνε καλά, δήλωσε η διευθύντρια της χώρας Verdi, Hanna Binder, στο SWR.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, ο οργανισμός τεχνικής βοήθειας, ο Ερυθρός Σταυρός ή τα φαρμακεία θα μπορούσαν επίσης να αναλάβουν εν μέρει τα τεστ.

Το μόνο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει πραγματοποιούνται κοντά στα εκάστοτε κέντρα φύλαξης παιδιών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Όπου όλα αυτά δεν είναι δυνατά, οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν τα τεστ, λέει η Binder.

Γρήγορα τεστ για παιδιά σε όλο το Μάνχαϊμ

Με τα τεστ που παρέχονται από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, οι δοκιμαστικές προσφορές θα πρέπει να γίνονται σε εθνικό επίπεδο στο μέλλον.

Διάφορα πρότυπα σχέδια έχουν ήδη δοκιμαστεί σε μεμονωμένα κέντρα ημερήσιας φροντίδας στο κρατίδιο – όπως στο Mannheim.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί τεστ σε δώδεκα κέντρα φύλαξης παιδιών, τώρα επεκτείνονται σε ολόκληρη την πόλη.

Την Τρίτη, σύμφωνα με την πόλη, 110.000 κιτ παραδόθηκαν σε παιδικά κέντρα όλων των φορέων.

Πρότυπο έργο με τεστ και σε παιδικά κέντρα στην περιοχή Böblingen

Ταυτόχρονα, η περιοχή του Böblingen θέλει να υποβάλει σε τεστ 1.500 παιδιά σε 26 κέντρα παιδικής μέριμνας τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Τα παιδιά πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα πριν μπουν στο κέντρο παιδικής μέριμνας.

“Μέχρι να υπάρξει αντίστοιχος κανονισμός από τις ομοσπονδιακές ή πολιτειακές κυβερνήσεις, θέλουμε να δοκιμάσουμε σε ένα μοντέλο πώς και με ποια αποτελέσματα θα ήταν δυνατά τα τεστ στην παιδική ηλικία”, δήλωσε ο Roland Bernhard, διευθυντής της περιοχής Böblingen.

Χρησιμοποιούνται διάφορα τεστ – στο πλαίσιο της φάσης του μοντέλου, θα πρέπει επίσης να δοκιμαστεί ποιο τεστ ταιριάζει καλύτερα. Τα τεστ διενεργούνται από εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η Στουτγάρδη προμηθεύεται 120.000 αυτοδιαγνωστικά τεστ για παιδικά κέντρα

Η Στουτγάρδη ανακοίνωσε επίσης ότι θα προμηθευτεί με 120.000 κιτ αυτοδιαγνωστικών τεστ για περίπου 30.000 παιδιά κέντρων ημερήσιας φροντίδας.

“Για να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο τόσο για τους υπεύθυνους των τεστ όσο και για τα παιδιά, οι γονείς μπορούν να υποβάλουν τα παιδιά τους σε τεστ στο σπίτι ή στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας ή το προσωπικό μπορεί να κάνει το τεστ συνοδευόμενο από τους γονείς στην εγκατάσταση”, δήλωσε η δήμαρχος για τη νεολαία και την εκπαίδευση Isabel Fezer.

Τα τεστ θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό – η έναρξη γύρω στα μέσα Απριλίου θεωρείται ρεαλιστική, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πόλης.

Ως λόγο για το μέτρο, η πόλη ανέφερε το ότι από την αρχή του έτους περισσότεροι από 100 παιδαγωγοί σε σχεδόν εκατό νηπιαγωγεία είχαν βγει θετικοί στον ιό.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών είναι στην ηλικιακή ομάδα των τριών έως πέντε ετών άνω του 150, ανακοίνωσε η πόλη της Στουτγάρδης την περασμένη Τετάρτη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.