Βάδη-Βυρτεμβέργη: Η αστυνομία θα παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τα μέτρα

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Στρομπλ προειδοποίησε να μην παραβιαστούν οι περιορισμοί εξόδου το βράδυ και τη νύχτα. Η αστυνομία θα ελέγχει τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο.

Στουτγκάρδη – Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Στρόμπλ (CDU) κάλεσε τους πολίτες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη να τηρήσουν τους νέους περιορισμούς εξόδου στο κρατίδιο, οι οποίοι ισχύουν από σήμερα.

Η αστυνομία θα ελέγχει τα μέτρα κατά της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο. “Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στους νέους κανόνες με μια αίσθηση αναλογίας”, δήλωσε ο πολιτικός του CDU του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου στη Στουτγκάρδη. “Η αστυνομία θα παρακολουθεί τη συμμόρφωση με ευαισθησία και την απαραίτητη συνοχή, ειδικά τους περιορισμούς νυχτερινής εξόδου σε όλο το κρατίδιο”.

Ο Στρόμπλ προειδοποίησε να μην παραβλεφθούν οι περιορισμοί εξόδου το βράδυ και τη νύχτα: “Όποιος βρίσκεται στο δρόμο μετά τις 8 μ.μ., με τα πόδια ή με ποδήλατο, με αυτοκίνητο ή με τις δημόσιες συγκοινωνίες, θα πρέπει να έχει έναν επιτακτικό λόγο που καλύπτεται από τον νέο κανονισμό.

Όποιος βρίσκεται εκτός σπιτιού χωρίς επιτακτικό λόγο, να αναμένει πρόστιμο. “Ένας επιτακτικός λόγος είναι, για παράδειγμα, η εργασία ή η επείγουσα ανάγκη επίσκεψης γιατρού”.

Σε εθνικό επίπεδο έως τις 23 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ημέρας – δηλαδή από τις 5:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. – επιτρέπεται να συναντηθούν μόνο έως πέντε άτομα από όχι περισσότερα από δύο νοικοκυριά.

Τα παιδιά κάτω των 15 ετών δεν υπολογίζονται. Αυτό απαγορεύεται τη νύχτα. Τα σχολεία και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Στρόμπλ είπε ότι οι περιορισμοί είναι “εξαιρετικά απαιτητικοί για τους ανθρώπους, το ξέρω, δραστικοί και επώδυνοι. Αλλά πρέπει να είναι για να σώσουν ανθρώπινες ζωές”.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.