Βάδη-Βυρτεμβέργη: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε ξανά

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία – και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Δύο νέα περιστατικά έγιναν πλέον γνωστά στα νοτιοδυτικά.

Η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού επανεμφανίστηκε στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε την Πέμπτη δύο νέα περιστατικά, όπως ενημερώθηκε το πρακτορείο ειδήσεων dpa στη Στουτγκάρδη. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την περιοχή Ortenau.

Ένα τεστ της γυναίκας βγήκε θετικό την Τετάρτη. Προφανώς είχε μολυνθεί από τον σύντροφό της, ο οποίος αρρώστησε μετά από επαγγελματικό ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο.

Οι υγειονομικές αρχές κανόνισαν τώρα τον έλεγχο των στενών επαφών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης.

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία την παραμονή των Χριστουγέννων – επίσης στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Στο μεταξύ, η μετάλλαξη B.1.1.7 εμφανίστηκε επίσης σε ασθενείς στην Κάτω Σαξονία και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πολύ πιο μεταδοτική από την προηγούμενη γνωστή μορφή του ιού.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.