Βάδη-Βυρτεμβέργη: Κανένα άνοιγμα προς το παρόν

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βάδη-Βυρτεμβέργη Winfried Kretschmann, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργηε πιθανότατα θα υπάρξουν και πάλι αυστηρότεροι κανόνες και κανένα άνοιγμα προς το παρόν.

“Πρέπει να περιμένετε ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρά”, δήλωσε ο πολιτικός στη Στουτγάρδη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά κρούσματα στα κέντρα παιδικής μέριμνας και στα σχολεία, “θα πρέπει να αλλάξουμε κάτι”, δήλωσε ο Kretschmann πριν από τη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής πολιτείας για την πολιτική κατά της πανδημίας τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης υποθέτει επίσης ότι οι πόλεις δεν θα είναι σε θέση να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τα ανοίγματα ανάλογα με τον δείκτη επίπτωσης.

Επιπλέον, οι κάτοικοι των hotspot θα πρέπει να αναμένουν σκληρά μέτρα όπως περιορισμούς εξόδου.

Εξαρτάται τώρα πολύ από το πόσο γρήγορα μπορεί να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και να υποβληθεί σε τεστ, “ώστε να μπορέσουν να γίνουν ανοίγματα με μικρότερο κίνδυνο”.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση και κανένα άνοιγμα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Το πρώτο βήμα που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 22 Μαρτίου αναβλήθηκε.

Πρόσθετα ανοίγματα προορίζονταν αρχικά για περιφέρειες με συχνότητα κάτω των 50 ή μεταξύ 50 και 100.

Στα δημοτικά σχολεία, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές και μετά την επιστροφή στο σχολικό κτίριο την περασμένη Δευτέρα, μπορεί επίσης να προσφέρεται εκ περιτροπής διδασκαλία στην πέμπτη και έκτη τάξη.

Ο Kretschmann ήταν ο πρώτος Γερμανός αρχηγός κυβέρνησης που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού.

Στον 72χρονο χορηγήθηκε το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο AstraZeneca σε κέντρο εμβολιασμού στη Στουτγάρδη.

Ο πρωθυπουργός θέλει να προωθήσει τον εμβολιασμό.

Δήλωσε πως το AstraZeneca είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, όπως επιβεβαίωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), μετά την προσωρινή αναστολή του.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.