Βάδη-Βυρτεμβέργη: Καραντίνα και δυο τεστ κατά την είσοδο σε ταξιδιώτες

Στουτγκάρδη: Από σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, εφαρμόζονται η υποχρέωση καραντίνας και τεστ κατά την είσοδο, βάσει του νέου κανονισμού στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σύμφωνα με την απόφαση της καγκελάριου και των αρχηγών κυβερνήσεων των ομοσπονδιακών κρατιδίων από στις 5 Ιανουαρίου, εισάγεται ένα πρόσθετο υποχρεωτικό τεστ κατά την είσοδο, όπως εξηγεί το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης.

Κατά την είσοδο από μια περιοχή κινδύνου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, εξακολουθεί να ισχύει υποχρέωση για καραντίνα δέκα ημερών, η οποία μπορεί να τερματιστεί το νωρίτερο μετά από αρνητικό αποτέλεσμα τεστ από την πέμπτη ημέρα της καραντίνας.

Μελλοντικά, θα ισχύει επίσης υποχρεωτικό τεστ κατά την είσοδο. Η υποχρέωση τεστ μπορεί να εκπληρωθεί με τεστ εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη ή με τεστ αμέσως μετά την είσοδο.

Αυτή η λεγόμενη «στρατηγική δύο τεστ» εισάγεται στο πλαίσιο της τρέχουσας δυναμικής ανάπτυξης και της εμφάνισης μεταλλάξεων στον κορωνοϊό.

Εξαιρέσεις

Οι ίδιες εξαιρέσεις ισχύουν για το πρόσφατα επιβληθέν υποχρεωτικό τεστ κατά την είσοδο, όπως και για τις υπάρχουσες εξαιρέσεις από την υποχρέωση καραντίνας. Η απαίτηση τεστ κατά την είσοδο δεν περιλαμβάνει:
– διερχόμενους,
– άτομα που εισέρχονται στα πλαίσια του κανόνα 24 ωρών,
– διασυνοριακοί μετακινούμενοι,
– άτομα που εισέρχονται στη χώρα για λιγότερο από 72 ώρες λόγω επίσκεψης συγγενών πρώτου βαθμού ή του συντρόφου τους.

Αυτό είναι διαφορετικό για άτομα που έχουν παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας ή στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν από την είσοδό τους: Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς, υποχρεούνται ανεξαιρέτως να υποβάλουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κατά την είσοδο.

Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει, θα εξαιρούνται από την υποχρέωση καραντίνας.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν η λοίμωξη έχει επιβεβαιωθεί μέσω τεστ PCR και τουλάχιστον 21 ημέρες πριν. Και όχι περισσότερο από έξι μήνες πριν μπουν στη χώρα

. Ο λόγος είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν μερική ανοσία. Ωστόσο, τα άτομα πρέπει να είναι ασυμπτωματικά κατά την είσοδο τους. Εξαιρούνται επίσης από τη νέα απαίτηση τεστ κατά την είσοδο.

Λόγω της κατάστασης της μόλυνσης, οι περιορισμοί βάσει του κανόνα 24 ωρών επεκτάθηκαν επίσης: Είσοδος χωρίς καραντίνα για διαμονή έως και 24 ώρες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ή μετά από παραμονή έως και 24 ωρών σε περιοχή κινδύνου εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο εάν το ταξίδι εισόδου ή επιστροφής δεν είναι κυρίως για τουριστικούς λόγους ή για ψώνια.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενσωμάτωσης τονίζει για άλλη μια φορά ότι πρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια σε περιοχές κινδύνου. Ιδιαίτερα χωρίς επιτακτικούς λόγους.

Για όλα τα νέα και τις ειδήσεις για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Βάδη-Βυρτεμβέργη: Δημοσιεύτηκε ο νέος κανονισμός κατά του Covid

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.