Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Βάδη-Βυρτεμβέργη: Καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση εξόδου

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση εξόδου

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στα νοτιοδυτικά από τα μέσα Δεκεμβρίου. Το διοικητικό δικαστήριο της Βάδης-Βυρτεμβέργης κατάργησε τώρα τη νυχτερινή απαγόρευση εξόδου που σχετίζεται με την πανδημία στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σε μια απόφαση που ανακοινώθηκε στο Μάνχαϊμ τη Δευτέρα, οι δικαστές ενέκριναν μία επείγουσα αίτηση από μια γυναίκα από το Τύμπιγκεν.

Για τελευταία φορά, ο κανονισμός για νυχτερινή απαγόρευση εξόδου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα εφαρμοστεί το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη. Σύμφωνα με την απόφαση, η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο δεν είναι πλέον κατάλληλη. Λόγω της σημαντικά βελτιωμένης πανδημικής κατάστασης.

Η κρατική κυβέρνηση εξετάζει τώρα εάν οι περιφερειακές απαγορεύσεις κυκλοφορίας είναι μια επιλογή. “Μετά από μια πρώτη σύντομη εξέταση της απόφασης, η μετατροπή σε περιφερειακό κανονισμό που εξαρτάται από τα περιστατικά φαίνεται δυνατή”. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Από τις 12 Δεκεμβρίου, το κρατίδιο είχε θεσπίσει την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτρέπεται στους ανθρώπους να βγουν από το σπίτι τους μόνο για “σημαντικούς λόγους”, για παράδειγμα για επαγγελματικούς σκοπούς ή για να βγάλουν τον σκύλο τους βόλτα.

Είναι επίσης δυνατή η επίσκεψη συζύγων ή συντρόφων στο διαμέρισμά τους ή σε άλλα καταλύματα και η διανυκτέρευση. Οι υπηρεσίες παράδοσης φαγητού επετράπη να λειτουργούν μεταξύ 8 μ.μ. και 5 π.μ..

Επιτράπηκε επίσης να παραλάβει κανείς κάποιον από το σιδηροδρομικό σταθμό ή το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν το άτομο αυτό διαφορετικά δεν θα είχε τρόπο να φτάσει στο σπίτι.

Οι δικαστές του Μάνχαϊμ απέρριψαν το επιχείρημα της κρατικής κυβέρνησης ότι η πρόωρη άρση των περιορισμών εξόδου θα συνεπαγόταν τον κίνδυνο ανανεωμένης εκθετικής αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων.

Αυτή η υπόθεση είναι πολύ γενική. Έτσι, δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι κοινοτικές νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας είναι δυνατές σε κύκλους με ισχυρό ποσοστό μόλυνσης.

Το κρατίδιο είχε δικαιολογήσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας ως εξής: “Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των λοιμώξεων και έτσι να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων, πρέπει να μειωθούν οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων. Γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι το βράδυ.”

Περισσότερα:

Βάδη Βυρτεμβέργη: Ποια είναι η τιμή επίπτωσης της περιοχής μου;

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Για να μην μαθαίνεις τελευταίος τα νέα από Στουτγάρδη και Βάδη Βυρτεμβέργη. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου άμεσα.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.