Βάδη-Βυρτεμβέργη: Λίγοι πελάτες στα φαρμακεία παρά την πανδημία

Στουτγάρδη – Μεγάλη η ζήτηση για μάσκες, μεγάλη και για απολυμαντικά. Παρ’ όλα αυτά, τα φαρμακεία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μπορούν να ανατρέξουν σε μια μικτή επαγγελματική χρονιά.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας πιθανότατα θα είναι στο επίπεδο του προηγούμενου έτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης φαρμακοποιών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Frank Eickmann. Τα τελικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα την άνοιξη.

Σύμφωνα με την ένωση, το γεγονός ότι τα έσοδα δεν αυξήθηκαν, οφείλεται επίσης στα αυξημένα προστατευτικά μέτρα που έλαβε ο πληθυσμός κατά των ιογενών ή βακτηριακών ασθενειών.

Η πανδημία έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να γνωρίζουν την ανάγκη να φορούν μάσκες και να πλένουν τα χέρια τους πιο συχνά – εκτός από τον κορωνοϊό, ο αριθμός των λοιπών λοιμώξεων έχει μειωθεί.

“Η εποχή που ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας σήμαινε ότι τα ήπια κρυολογήματα ή άλλες ασθένειες, οι οποίες συνήθως εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, έχουν μειωθεί σημαντικά”, δήλωσε ο Eickmann.

Από τη μία πλευρά, αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρηση των φαρμακείων με συνταγογραφούμενα φάρμακα – μακράν ο σημαντικότερος οδηγός πωλήσεων.

Σε αυτό το τμήμα, τα έσοδα μειώθηκαν ελαφρά. Οι αγορές προϊόντων που πωλούνται μόνο στο φαρμακείο μειώθηκαν ακόμη πιο έντονα.

Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, φάρμακα όπως απλά παυσίπονα που κανένας γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει. Αλλά που εξακολουθούν να μπορούν να αγοραστούν μόνο σε φαρμακεία και όχι σε άλλα καταστήματα.

Τα έσοδα στον τομέα ελεύθερης επιλογής ήταν πολύ καλύτερα. Αυτή η κατηγορία προϊόντων περιλαμβάνει απολυμαντικά και μάσκες, καθώς και κρέμες περιποίησης δέρματος και θερμόμετρα.

Αυτά παίζουν συνήθως τον μικρότερο ρόλο στις πωλήσεις – αλλά πέρυσι ο τομέας αυτός έσωσε τους ισολογισμούς σε πολλά φαρμακεία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη δήλωσε ο Eickmann.

Ο Eickmann συνεχίζει: “Το νούμερο ένα στο πρώτο lockdown ήταν το απολυμαντικό, το νούμερο δύο αργότερα μέσα στο έτος οι μάσκες”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.