Βάδη-Βυρτεμβέργη: Μάσκες από κρατικές προμήθειες εν μέρει ανεπαρκείς

Κατά τον έλεγχο ποιότητας στις προστατευτικές μάσκες στο απόθεμα του κρατιδίου Βάδη-Βυρτεμβέργη, ανακαλύφθηκε πως δεν πληρούσαν όλα τα μοντέλα όλες τις απαιτήσεις.

Οι φορείς που τις έλαβαν – όπως τα σχολεία και η διοίκηση – έχουν ήδη ενημερωθεί ότι οι εν λόγω μάσκες δεν πρέπει πλέον να διανέμονται και να μην χρησιμοποιούνται πλέον, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων το βράδυ της Παρασκευής.

Επιπλέον, το κρατίδιο θα εξετάσει αξιώσεις αποζημίωσης. Πρόκειται για μάσκες KN95 και FFP2.

Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί με σαφήνεια ποιες παρτίδες παράδοσης είναι πραγματικά σε κυκλοφορία και ποιες μάσκες εντός των παρτίδων είναι κατώτερης ποιότητας, οι μάσκες που παρέχονται από τους επηρεαζόμενους κατασκευαστές στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη θα αντικαθίστανται από κατάλληλα μοντέλα το συντομότερο δυνατό για την προστασία του πληθυσμού .

Σύμφωνα με το υπουργείο, το κρατίδιο είχε ελέγξει όλα τα υπάρχοντα αποθέματα μασκών KN95 και FFP2 λόγω αμφιβολιών σχετικά με την ποιότητα.

Αυτή η απόφαση ελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου. Οι μάσκες από τα αποθέματα προέρχονται εν μέρει από ομοσπονδιακές και εν μέρει από κρατικές προμήθειες. Σύμφωνα με την Dekra, δεν πληρούσαν όλες τις απαιτήσεις του EN149.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.