Βάδη-Βυρτεμβέργη: Μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των λοιμώξεων στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη συνέχισε να μειώνεται απότομα. Αρκετοί δήμοι βρίσκονται επί του παρόντος στο σημαντικό όριο των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα.

Στουτγκάρδη – Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώνεται εδώ και ημέρες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη οι τιμές πέφτουν γρηγορότερα από ό,τι στην υπόλοιπη Γερμανία.

Η επίπτωση 7 ημερών ήταν κάτω από 100 από τα μέσα της εβδομάδας. Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνεται συνεχώς.

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αποφάσισαν να παρατείνουν το lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι ιατρικές μάσκες καθίστανται επίσης υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα.

Ο πιο σημαντικός δείκτης είναι ο εβδομαδιαίος μέσος αριθμός νέων μολύνσεων που επιβεβαιώνονται με εργαστηριακές εξετάσεις ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών).

Η τιμή είχε έντονες διακυμάνσεις μεταξύ Χριστουγέννων και Θεοφανείων, κυρίως λόγω του μειωμένου αριθμού δοκιμών. Από τότε, οι τιμές έχουν μειωθεί, λίγο περισσότερο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από ό,τι στην υπόλοιπη Γερμανία.

Τουλάχιστον εξίσου σημαντικός είναι ο αριθμός εκείνων που πέθαναν από τον Covid-19. Εκτός από μια μικρή καμπή κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο αριθμός των θανάτων που αναφέρθηκαν συνέχισε να αυξάνεται το νέο έτος.

Επί του παρόντος, αναφέρονται κατά μέσο όρο σχεδόν 780 θάνατοι την ημέρα. Είναι σημαντικό πως οι αριθμοί αναφέρονται στην ημερομηνία καταγραφής και όχι στην ημερομηνία θανάτου.

Σε όλη τη Γερμανία, πάνω από 90.000 λοιμώξεις επιβεβαιώνονται πλέον κάθε εβδομάδα. Το ποσοστό των μολυσμένων ατόμων ανά εβδομάδα εξακολουθεί να είναι υψηλότερο στις ανατολικές πολιτείες.

Στη Θουριγγία και τη Σαξονία-Άνχαλτ είναι σήμερα πάνω από την τιμή των 200. Η Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι καλύτερη από τον εθνικό μέσο όρο, το ποσοστό είναι προς το παρόν χαμηλότερο στη Βρέμη.

Μείωση του δείκτη τις τελευταίες μέρες

Και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών στις αστικές και αγροτικές περιοχές έχει μειωθεί σχεδόν παντού τις τελευταίες ημέρες.

Καμία από τις περιοχές δεν θεωρείται πλέον hotspot – όλες είναι κάτω από την τιμή επίπτωσης των 200. Η επίπτωση 7 ημερών την Κυριακή ήταν η χαμηλότερη στο Tübingen – εδώ είναι 49, δηλαδή κάτω από τον εθνικό στόχο.

Οι περιοχές Heidenheim, Baden-Baden, Heidelberg, Breisgau-Hochschwarzwald και Emmendingen πλησιάζουν επίσης αυτήν την τιμή.

Ο αριθμός των αναφερόμενων θανάτων από Covid-19 μειώνεται επίσης στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Με 75 νεκρούς, ωστόσο, η τιμή είναι ακόμα υψηλή και είναι περίπου η ίδια όπως πριν από τα Χριστούγεννα.

Στην περιοχή της Στουτγάρδης, όλες οι περιοχές είναι μεν πάνω από το όριο των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα, αλλά κάτω των 100.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.