Βάδη-Βυρτεμβέργη: Μέτρα για τις εκδρομές κατά τη διάρκεια του lockdown

Το κρατίδιο θέλει να αναλάβει δράση κατά της κοσμοσυρροής σε περιοχές σκι και πεζοπορίας

Παρ’ όλες τις εκκλήσεις των πολιτικών, πολλές φορές, αμέτρητοι άνθρωποι που αναζητούν το χιόνι προσελκύονται από τις χειμερινές αθλητικές περιοχές του κρατιδίου. Έτσι σχηματίζονται πλήθη και συνωστισμός στα πάρκα.

Στουτγκάρδη – Η Βάδη-Βυρτεμβέργη προετοιμάζεται για ένα ακόμα σαββατοκύριακο με μάζες ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους. Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann (Πράσινοι) ανακοίνωσε την Παρασκευή στο κρατικό κοινοβούλιο μια συνεπή προσέγγιση σχετικά την κοσμοσυρροή στις περιοχές με χιόνι στο κρατίδιο: “Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους στείλουμε το σπίτι και πάλι, αν γεμίσει και πάλι το Schwarzwald ή η Schwäbische Alb“, είπε ο πολιτικός.

Πρόσφατα, επικράτησαν χαοτικές σκηνές σε δημοφιλείς προορισμούς χειμερινών εκδρομών παρά το lockdown. Υπήρξαν μποτιλιαρίσματα, γεμάτες θέσεις στάθμευσης και μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αρκετά καλές προγνώσεις καιρού, πολλοί θα θελήσουν να βγουν έξω ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Τουρισμού Guido Wolf (CDU) κάλεσε ξανά τους πολίτες να το αποφύγουν αυτό όσο γίνεται. Ωστόσο, οι εκκλήσεις για τους ημερήσιους ταξιδιώτες έχουν ελάχιστη χρησιμότητα.

Υπεύθυνες οι επαρχίες

Η κυβέρνηση θέλει τώρα να καταστήσει τις επαρχίες υπεύθυνες: “Θα παροτρύνουμε τις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν αμέσως τέτοιες συσσωρεύσεις και παραβιάσεις της απαίτησης τήρησης απόστασης στο χώρο και να τους αποτρέψουν με τα κατάλληλα μέτρα, όπως κλείσιμο χώρων στάθμευσης ή οδικούς ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς“, δήλωσε.

Είχε συμφωνήσει με την Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Manne Lucha (Πράσινοι) και τον Υπουργό Εσωτερικών Thomas Strobl (CDU) ότι θα προετοιμάσουν τα μέτρα με τους δήμους.

Σε πολλά μέρη, οι αρχές και η αστυνομία χρησιμοποίησαν πρόσφατα οδοφράγματα και ελέγχους ως μέσο για την αντιμετώπιση. Θα πρέπει να παραμείνει αυτό το σαββατοκύριακο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όφενμπουργκ.

Μόλις οι θέσεις στάθμευσης είναι πλήρεις, οι δρόμοι πρόσβασης θα κλείσουν. Εάν παρκάρετε λανθασμένα, το αυτοκίνητό σας θα απομακρυνθεί.

Στην περιοχή Alb, η αστυνομία θέλει να παρακολουθεί εάν υπάρχει κίνδυνος και να αντιδράσει αντίστοιχα. Σε ορισμένους δήμους, η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές έχει ήδη ρυθμιστεί και η στάθμευση είναι περιορισμένη, όπως εξήγησε το Επαρχιακό Γραφείο Reutlingen.

Για μερικούς, κανένα από αυτά τα μέτρα δεν αρκεί. Ο Reinhard Schmälzle, δήμαρχος της κοινότητας του Μέλανα Δρυμού του Seebach, ζητά την απαγόρευση των εκδρομών. “Έχουμε κάνει πολλές εκκλήσεις εδώ και καιρό“, είπε στο dpa. Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες είναι προφανώς σαν παιδιά που πρέπει να διαπαιδαγωγηθούν.

Μια εντελώς διαφορετική στρατηγική χρησιμοποιείται στο St. Blasien στο Μέλανα Δρυμό. Εδώ, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες θέσεις στάθμευσης, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα μονοπάτια και έχουν προετοιμαστεί ειδικές πλαγιές για έλκηθρο, δήλωσε ο δήμαρχος Adrian Probst.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους επισκέπτες, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Μέχρι στιγμής αυτό λειτουργεί καλά.

Για όλα τα νέα και τις ειδήσεις για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.