Βάδη-Βυρτεμβέργη: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Γερμανία Βάδη-Βυρτεμβέργη: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύσφιξη μέτρων ανακοινώνει η κρατική κυβέρνηση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη 

Στα hotspot κορωνοϊού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι πολίτες θα επιτρέπεται στο μέλλον να φύγουν από το σπίτι τους τη νύχτα μόνο για κάποιον σημαντικό λόγο. Εκατομμύρια άνθρωποι στο κρατίδιο επηρεάζονται τώρα από αυτό.

Η κρατική κυβέρνηση της Bάδης-Βυρτεμβέργης συμφώνησε σχετικά με περιορισμούς εξόδου το βράδυ σε περιοχές με περισσότερα από 200 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα.

Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για μετάβαση σε ιατρικά κέντρα καθώς και για άτομα που πρέπει να εργάζονται τη νύχτα.

Επηρεάζονται περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα

Αρκετές πόλεις της χώρας ξεπέρασαν πλέον την τιμή επίπτωσης των 200 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα. Εκτός από τις πόλεις Mannheim, Pforzheim και Heilbronn, οι περιοχές Schwarzwald-Baar, Lörrach και Tuttlingen ήταν πάνω από αυτήν την τιμή.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι επηρεάζονται από κανόνες για περιοχές hotspot – περισσότερο από το ένα δέκατο όλων των κατοίκων της Bάδης-Βυρτεμβέργης.

Εξετάζονται αυστηρότεροι κανόνες επαφής και περιορισμοί εξόδου

Το αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για hotspots στη Bάδη-Βυρτεμβέργη εκτός από τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τις απαγορεύσεις εκδηλώσεων, θα πρέπει τώρα να ρυθμιστεί με το διάταγμα του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μεταξύ άλλων, συζητιούνται αυστηρότερα μέτρα με σκοπό να περιοριστεί η επαφή: Τα νοικοκυριά θα πρέπει να μπορούν να συναντηθούν μόνο με ένα ακόμη άτομο (εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 14 ετών). Τα κομμωτήρια και τα στούντιο μαυρίσματος θα πρέπει να κλείσουν ξανά.

Οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις φροντίδας θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο μετά από προηγούμενο τεστ αντιγόνου ή με μάσκα FFP2. Επιπλέον, ίσως ακυρωθεί η ανακοινωθείσα χαλάρωση κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων για περιοχές hotspot.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info