Βάδη-Βυρτεμβέργη: Ο Ερυθρός Σταυρός παρέχει γρήγορα τεστ κορωνοϊού

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, θα πραγματοποιούνται δωρεάν γρήγορα τεστ κορωνοϊού σε δεκάδες πόλεις τα Χριστούγεννα. Αυτή την εβδομάδα το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων θέλει να δημοσιεύσει τις τοποθεσίες. Μερικά είναι ήδη γνωστά.

Στουτγκάρδη – Στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, πολλοί δήμοι προσφέρουν δωρεάν γρήγορα τεστ κορωνοϊού την παραμονή των Χριστουγέννων, ώστε να μπορείτε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με συγγενείς χωρίς να ανησυχείτε.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων συντονίζει τη δράση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου. Οι περιφερειακές και τοπικές ενώσεις του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού εφαρμόζουν την ιδέα τοπικά, αναζητούν εθελοντές και οργανώνουν την κατασκευή των σταθμών.

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά οι εργασίες διεξάγονται με πλήρη ταχύτητα.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων είναι διαθέσιμα σε λίγα λεπτά, θα προσφέρονται σε διάφορες τοποθεσίες στη Στουτγκάρδη.

Θα υπάρχει επίσης ένας σταθμός στην περιοχή Ludwigsburg, στο Ditzingen, στο Bietigheim-Bissingen, στο Göppingen, στο Reutlingen, στο Rottweil και στο Sigmaringen. Στην περιοχή Ostalb θα υπάρχουν σημεία γρήγορων τεστ στο Schwäbisch Gmünd, στο Aalen, στο Bopfingen και στο Neresheim.

Ένας πλήρης κατάλογος όλων των περιοχών όπου προσφέρονται τα γρήγορα τεστ θα είναι διαθέσιμος τις επόμενες ημέρες.

Η προσπάθεια προγραμματισμού εκ των προτέρων είναι υψηλή. Ο Udo Bangert, εκπρόσωπος της περιφερειακής ένωσης DRK, θεωρεί πως ο Ερυθρός Σταυρός θα δημιουργήσει το “μερίδιο του λέοντος” των δοκιμαστικών σταθμών, αλλά συμμετέχουν και άλλοι οργανισμοί βοήθειας. “Σε ορισμένες επαρχίες υπάρχει ένα σημείο επαφής, σε άλλα έως και 15.”

Αλλά ο Bangert το καθιστά σαφές: “Αυτά δεν είναι μαζικά τεστ”. Το γρήγορο αυτό τεστ προορίζεται για όσους θέλουν να επισκεφθούν ένα άτομο που ανήκει σε ομάδα κινδύνου για τα Χριστούγεννα. “Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να το τηρήσουν αυτό”, τόνισε ο εκπρόσωπος του DRK.

Η ζήτηση θα υπερβεί την προσφορά

Προβλέπεται πως η ζήτηση θα υπερβεί κατά πολύ την προσφορά. Επομένως, σε ορισμένους δήμους, η διαδικτυακή εγγραφή θα πρέπει να αποτρέπει τον συνωστισμό. Ένα τεστ θα είναι δυνατό μόνο με προηγούμενη κράτηση. Θα υπάρξουν επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό τις επόμενες ημέρες.

Το γρήγορο τεστ είναι περίπου 90% ακριβές. Σε ορισμένες περιπτώσεις υποδηλώνει λοίμωξη από κορωνοϊού, παρόλο που το άτομο που δοκιμάζεται είναι αρνητικό.

Πρότυπο της εκστρατείας είναι το έργο του Tübingen της ιατρού Lisa Federle, η οποία ασχολείται με την καταπολέμηση της πανδημίας εδώ και μήνες.

Εδώ και τρεισήμισι εβδομάδες, ένας κινητός σταθμός τεστ βρίσκεται για κάποιες ώρες μπροστά από το δημαρχείο του Tübingen, οι ουρές εκεί είναι μεγάλες, το ενδιαφέρον τεράστιο.

Ο κινητός σταθμός της περιφερειακής ένωσης του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού πηγαίνει επίσης στο Rottenburg και στο Mössingen μία φορά την εβδομάδα.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.