Βάδη-Βυρτεμβέργη: Ο πρωθυπουργός παραδέχεται λάθη στην κρίση Covid

Ο Winfried Kretschmann βλέπει αποτυχίες ιδίως σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου και τα σχέδια εμβολιασμού. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση σφαλμάτων είναι απαραίτητη για το χρόνο μετά την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός στην Βάδη-Βυρτεμβέργη Winfried Kretschmann παραδέχτηκε λάθη στη διαχείριση της πανδημίας του Covid.

“Το μικρό lockdown τον Νοέμβριο ήταν λάθος, οι περιορισμοί δεν ήταν αρκετοί”, δήλωσε στο “Tagesspiegel am Sonntag”.

“Είχαμε την ανακοίνωση από τμήματα της επιστήμης ότι αυτό θα ήταν αρκετό. Αλλά αυτό ήταν λάθος. Συμβαίνουν λάθη, δυστυχώς αυτό συμβαίνει”.

Με σκοπό την πιθανή χαλάρωση, ο Kretschmann θεωρεί απαραίτητο να μειωθεί ο αριθμός των νέων λοιμώξεων σε επίπεδο κάτω των 50 νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες:

“Μπορούμε να εγγυηθούμε μόνο όταν φτάσουμε πολύ κάτω από μια συχνότητα των 50 – ιδανικά το μισό από αυτό – ότι έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο “, εξήγησε ο Kretschmann. Από τον Νοέμβριο, κανείς δεν γνωρίζει από πού προέρχονται οι λοιμώξεις. “Χάσαμε τον έλεγχο της πανδημίας – τώρα το πληρώνουμε”.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης σφάλματα κατά τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του ιού. “Η ΕΕ προφανώς δεν έχει επικεντρωθεί αρκετά στην απαίτηση για μαζική παραγωγή. Αυτό τώρα κρέμεται από εμάς”.

Το γεγονός είναι ότι η έλλειψη εμβολίου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέτρα εντός των πρώτων τριών μηνών αυτού του έτους. Επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη παραγωγικής ικανότητας.

Ο πρωθυπουργός στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μπορεί επίσης εύκολα να καταλάβει ότι οι άνθρωποι ενοχλούνται επειδή δεν υπάρχει προβλεψιμότητα και αξιοπιστία κατά την κρίση του Covid. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά είναι νόμιμα αιτήματα στην πολιτική.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει προβλεψιμότητα. Είναι μια νέα κατάσταση για όλους.

Ολοκληρωμένη ανάλυση των σφαλμάτων μετά την πανδημία

Ο Kretschmann πρότεινε μια ολοκληρωμένη ανάλυση σφαλμάτων μετά την πανδημία. “Θα συνιστούσα στο Bundestag να δημιουργήσει μια επιτροπή μελέτης κατά προτίμηση στις αρχές του καλοκαιριού”.

Αυτή θα πρέπει να ελέγξει όλους τους τομείς και να καταγράψει τις συνέπειες της πανδημίας. Σε αντίθεση με τις εξεταστικές επιτροπές, οι εξεταστικές επιτροπές στα κοινοβούλια αποτελούνται όχι μόνο από μέλη του κοινοβουλίου αλλά και από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να διερευνήσουν τα γεγονότα.

Την επόμενη Τετάρτη, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να αποφασίσουν εάν είναι δυνατή η προσεκτική χαλάρωση των μέτρων.

Εάν το lockdown συνεχιστεί σε μεγάλο βαθμό, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί η συχνότητα των 25 έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ως εκ τούτου, μια αντίστοιχη παράταση στο τέλος του μήνα συζητείται μεταξύ των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων – επίσης λόγω του κινδύνου των μεταλλάξεων.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.