Βάδη-Βυρτεμβέργη: Οι κανόνες που ισχύουν από Τετάρτη (16.12.2020)

Από την Τετάρτη (16.12.2020), η δημόσια ζωή πρόκειται να περιοριστεί δραστικά λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων με κορωνοϊό. Τι σημαίνει αυτό για την καθημερινή ζωή στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης;

Μία επισκόπηση.

Περιορισμοί επικοινωνίας και εξόδου

Οι ιδιωτικές συναντήσεις εξακολουθούν να περιορίζονται σε πέντε άτομα από το πολύ δύο νοικοκυριά. Δεν περιλαμβάνονται παιδιά έως 14 ετών.

Λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες

Η λιανική θα είναι κλειστή από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου. Εξαιρέσεις ισχύουν για καταστήματα που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες.

Αυτά περιλαμβάνουν: παντοπωλεία, εβδομαδιαίες αγορές, υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης, αγορές ποτών, καταστήματα υγιεινής διατροφής, παιδικά καταστήματα, φαρμακεία, ιατρικά καταστήματα, οπτικούς, σημεία πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων και ποδηλάτων, τράπεζες και ταμιευτήρια, ταχυδρομεία, στεγνωτήρια, πλυντήρια, πωλήσεις εφημερίδων, προμήθειες κατοικίδιων ζώων, καταστήματα πώλησης τροφών, πωλήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων και χονδρική.

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον τομέα της προσωπικής φροντίδας, όπως κομμωτήρια, στούντιο καλλυντικών, μασάζ, στούντιο τατουάζ και παρόμοιες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Οι ιατρικά απαραίτητες θεραπείες όπως η φυσιοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η λογοθεραπεία, καθώς και η ποδιατρική και η περιποίηση των ποδιών είναι ακόμα δυνατές.

Γαστρονομία

Η γαστρονομία παραμένει κλειστή. Μπορείτε να παραλάβετε φαγητό και ποτά από τις 5 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Οι υπηρεσίες παράδοσης επιτρέπονται.

Χριστούγεννα

Περισσότερες επαφές θα είναι δυνατές από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου. Τότε θα πρέπει να είναι δυνατές συναντήσεις με τέσσερα άτομα που υπερβαίνουν το δικό σας νοικοκυριό.

Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να περιορίζεται στον πλησιέστερο οικογενειακό κύκλο: σύζυγοι και σύντροφοι σε σχέση, καθώς και απλοί συγγενείς, αδέλφια και τα αντίστοιχα μέλη του νοικοκυριού σας – ακόμη και αν πρόκειται για περισσότερα από δύο νοικοκυριά συνολικά.

Δεν περιλαμβάνονται παιδιά έως 14 ετών. Επιπλέον, υπάρχει έκκληση για περιορισμό των επαφών στο ελάχιστο την προηγούμενη εβδομάδα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Οι εθνικοί περιορισμοί εξόδου ισχύουν επίσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μην φύγετε από το σπίτι χωρίς σημαντικό λόγο.

Η πώληση πυροτεχνικών πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απαγορεύεται. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά υπάρχει απαγόρευση συναθροίσεων, καθώς και απαγόρευση πυροτεχνημάτων σε μέρη που επισκέπτεται κόσμος, τα οποία καθορίζονται από τους δήμους.
Σχολεία και παιδικοί σταθμοί

Τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα στο κρατίδιο θα είναι κλειστά από την Τετάρτη. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται μόνο στους μαθητές κατά το τελευταίο έτος.

Επιπλέον, η επείγουσα φροντίδα έχει προγραμματιστεί για παιδιά έως την 7η τάξη, των οποίων οι γονείς είναι “απαραίτητοι” στη δουλειά τους.

Εργασιακός χώρος

Οι εργοδότες καλούνται να ελέγξουν εάν οι εταιρείες μπορούν να κλείσουν είτε μέσω εταιρικών αργιών είτε με λύσεις Home Office (εργασία από το σπίτι).

Εκκλησιαστικές λειτουργίες

Οι λειτουργίες σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά, καθώς και συναντήσεις άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων επιτρέπονται μόνο εάν μπορεί να διατηρηθεί η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων.

Είναι υποχρεωτικό να φοράτε μάσκα στην πλατεία, απαγορεύεται η ψαλμωδία σε εκκλησίες. Εάν αναμένεται πολύς κόσμος, οι επισκέπτες πρέπει να δηλώσουν εγγραφή.

Φροντίδα ηλικιωμένων

Θα πρέπει να λαμβάνονται ειδικά μέτρα προστασίας για τα γηροκομεία, καθώς και υπηρεσίες κινητής φροντίδας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το υποστηρίζει με ιατρικές προστατευτικές μάσκες και αναλαμβάνοντας το κόστος για ταχεία τεστ αντιγόνων.

Οι ομοσπονδιακές πολιτείες θα διατάξουν υποχρεωτικά τεστ αρκετές φορές την εβδομάδα για το προσωπικό των ηλικιωμένων και των εγκαταστάσεων φροντίδας.

Σε περιοχές με αυξημένη συχνότητα, η απόδειξη μέσω ενός αρνητικού τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική για τους επισκέπτες.

Τι θα ακολουθήσει;

Στις 5 Ιανουαρίου, η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί θέλουν να συζητήσουν τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 11 Ιανουαρίου και μετά.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξει χαλάρωση μόνο εάν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειωθεί σημαντικά μέχρι τότε.

Ο στόχος είναι ένας δείκτης επίπτωσης 50 το μέγιστο ανά επτά ημέρες.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.