Βάδη-Βυρτεμβέργη: Οι κανόνες του φρένου έκτακτης ανάγκης

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη εφαρμόζει το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης από τη Δευτέρα και συσφίγγει τα μέτρα σε περιοχές με πολλά κρούσματα. Αυτό ισχύει για παράδειγμα στο λιανικό εμπόριο και στα σχολεία.

Στις αρχές Μαρτίου, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμφώνησαν σε ένα λεγόμενο φρένο έκτακτης ανάγκης το τι θα συμβαίνει σε περιοχές με πολλά κρούσματα.

Αλλά τα κρατίδια το εφάρμοσαν με πολύ διαφορετικούς τρόπους.

Τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει δράση με το δικό της νόμο και θα επιβάλει εθνικούς, ομοιόμορφους κανόνες σε περιοχές με κρούσματα άνω των 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών.

Ωστόσο, το “Ομοσπονδιακό Φρένο Έκτακτης Ανάγκης” αργεί και δεν έχει ακόμη περάσει από το Bundestag και το Bundesrat.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη δεν θέλει να περιμένει περισσότερο και επομένως θα επιβάλει τους προγραμματισμένους κανόνες του φρένου έκτακτης ανάγκης από τη Δευτέρα.

“Δεν θα περιμένουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρέπει να δράσουμε τώρα. Κάθε μέρα μετρά στον αγώνα κατά της πανδημίας. Δεν θέλουμε να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους έναν νέο κανονισμό σε μια εβδομάδα”, δήλωσε ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του κρατιδίου κ. Manfred Lucha.

40 από τις 44 πόλεις της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχουν επίπτωση επτά ημερών πάνω από 100, 10 από αυτές άνω του 200.

Σε περιοχές με επίπτωση επτά ημερών άνω του 100, ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες από τη Δευτέρα.

Οι ακόλουθοι κανόνες θα ισχύουν από τη Δευτέρα

  • Οι ιδιωτικές συναντήσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους επιτρέπονται μόνο από τα περισσότερα μέλη ενός νοικοκυριού μαζί με ένα άλλο άτομο. Εξαιρούνται τα παιδιά έως 14 ετών από τα αντίστοιχα νοικοκυριά.
  • Ισχύει νυχτερινή απαγόρευση εξόδου μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, μπορείτε να βγείτε από το σπίτι μόνο για “σημαντικούς λόγους”. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περιλαμβάνει σε αυτούς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά όχι περίπατο ή τζόκινγκ. Ωστόσο, σχεδόν στις μισές πόλεις του κρατιδίου, ισχύει ήδη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
  • Καταστήματα που δεν ανήκουν στον τομέα της βασικής προμήθειας πρέπει να κλείσουν και δεν επιτρέπεται πλέον να προσφέρουν επιλογές παραλαβής, όπως το Click & Collect. Επιτρέπονται μόνο υπηρεσίες παράδοσης. Τα καταστήματα δομικού υλικού πρέπει επίσης να κλείσουν και δεν αποτελούν πλέον μέρος της βασικής προμήθειας.
  • Στα βασικά καταστήματα εφοδιασμού, ειδικά στον τομέα των τροφίμων, το όριο στη μέγιστη επιτρεπόμενη περιοχή πωλήσεων ανά πελάτη επανέρχεται από 10 σε 20 τετραγωνικά μέτρα (για καταστήματα έως 800 τετραγωνικά μέτρα) και από 20 έως 40 τετραγωνικά μέτρα (για καταστήματα άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων)).
  • Απαιτείται προηγούμενο γρήγορο τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα για πελάτες κομμωτηρίων και κουρείων.
  • Πρέπει να κλείσουν οι υπηρεσίες που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα, όπως στούντιο καλλυντικών, νυχιών, μασάζ, τατουάζ και piercing, καθώς και εγκαταστάσεις περιποίησης ποδιών και παρόμοιες παροχές. Τα σολάριουμ πρέπει επίσης να κλείσουν. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι ιατρικά απαραίτητες θεραπείες (ιδίως επαγγελματική θεραπεία, λογοθεραπεία, ποδιατρική και φροντίδα ποδιών).
  • Τα σχολεία και τα κέντρα παιδικής φύλαξης δεν επιτρέπεται πλέον να προσφέρουν διά ζώσης διδασκαλία ή φύλαξη, εάν η επίπτωση στην περιοχή είναι πάνω από 200 για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Εξαιρούνται μόνο οι τελευταίες τάξεις.
  • Η λειτουργία σχολών μουσικής και τέχνης επιτρέπεται μόνο στα πλαίσια διαδικτυακών μαθημάτων.
  • Ο αθλητισμός επιτρέπεται μόνο με τη μορφή ανέπαφης άσκησης μεμονωμένων αθλημάτων που ασκούνται ατομικά, σε ζευγάρια ή με μέλη του νοικοκυριού, καθώς και κατά την άσκηση ατομικών και ομαδικών αθλημάτων ως μέρος ανταγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων σε επαγγελματικά αθλήματα.
  • Απαγορεύεται η λειτουργία γραφείων στοιχημάτων, μουσείων, γκαλερί, ζωολογικών και βοτανικών κήπων καθώς και μνημείων για το κοινό.

Κριτική από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Rhein-Neckar επέκρινε έντονα το τέλος του Click & Collect που σχετίζεται με το φρένο έκτακτης ανάγκης.

Οι νέοι κανόνες του του φρένου έκτακτης ανάγκης στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα προκαλέσουν οργή μεταξύ των εταιρειών, δήλωσε ο Πρόεδρος του IHK, κ. Manfred Schnabel, το απόγευμα της Παρασκευής.

Απαίτησε να διατηρηθεί το ασφαλές Click & Collect ως ελάχιστη λύση, ανεξάρτητα από τον δείκτη επίπτωσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.