Βάδη-Βυρτεμβέργη: Οι κανονισμοί για μετακομίσεις εν καιρώ πανδημίας

Δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε μετακομίζει εν καιρώ πανδημίας. Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών, αυτοί που επηρεάζονται πρέπει να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Δίνουμε μια επισκόπηση του τι πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Στουτγκάρδη – Ακόμα και χωρίς COVID, η μετακόμιση είναι κάτι που απαιτεί καλό σχεδιασμό. Το τελευταίο δεν είναι εύκολο λόγω των συνεχών ενημερώσεων των κανονισμών λόγω κορωνοϊού στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Το lockdown επεκτάθηκε πρόσφατα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Εάν σχεδιάζετε μια μετακόμιση, πρέπει να τα καταφέρετε χωρίς πολλούς βοηθούς λόγω των περιορισμών.

Συνοψίσαμε τις πιο σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τη μετακόμιση εν καιρώ COVID.

Τι ισχύει για τα ραντεβού;

Οι συναντήσεις σε διαμερίσματα μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταξύ 5 π.μ. και 8 μ.μ. Οι συλλογικές επισκέψεις με πολλά νοικοκυριά δεν είναι δυνατές λόγω των περιορισμών επαφής. Και πάλι, μόνο ένα νοικοκυριό μπορεί να συναντηθεί με ένα άλλο άτομο. Έτσι, ο τρέχων μισθωτής, ο ιδιοκτήτης και ο υποψήφιος μισθωτής ενδέχεται να μην βρίσκονται ταυτόχρονα στο διαμέρισμα. Οι επισκέψεις στο διαμέρισμα μπορούν να πραγματοποιούνται και κατά την υπάρχουσα μίσθωση, υπό την προϋπόθεση ότι απαιτείται προηγούμενη διαβούλευση με τον ενοικιαστή.

Ποιος μπορεί να βοηθήσει;

Εάν μετακομίζετε ιδιωτικά, πρέπει να τηρείτε τους περιορισμούς σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο. Ένα νοικοκυριό και το πολύ ένα άλλο άτομο μπορούν βοηθήσουν σε μία μετακόμιση. Τα παιδιά έως και 14 ετών δεν υπολογίζονται. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι δήμοι ενδέχεται να αποκλίνουν από τον κανονισμό σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Προϋπόθεση για αυτό είναι ότι η μετακόμιση δεν μπορεί να αναβληθεί και ότι καμία επαγγελματική εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει. Τα άτομα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με το τοπικό γραφείο δημόσιας τάξης.

Εάν τηρούνται τα μέτρα απόστασης και υγιεινής, είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται επαγγελματικές μετακομίσεις από τις σχετικές εταιρείες χωρίς περιορισμούς.

Ποια πρόστιμα υπάρχουν εάν δεν τηρούνται οι περιορισμοί επαφής;

Όποιος μετακομίζει με περισσότερους βοηθούς από το επιτρεπόμενο θα του επιβληθεί πρόστιμο. Σύμφωνα με τον κατάλογο των προστίμων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100 έως 500 ευρώ ανά άτομο που συμμετέχει.

Ποιες απαιτήσεις ισχύουν για την απαίτηση χρήσης μάσκας;

Η απαίτηση χρήσης μάσκας για υπαλλήλους εταιρειών μετακόμισης ισχύει σε χώρους εργασίας και σε δημόσιους χώρους, όπως και στους δρόμους που ορίζει η αρχή, όπως ανακοίνωσε ο Florian Mader, υπεύθυνος Τύπου του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης. “Σε ιδιωτικούς χώρους, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποφασίζει εάν τα άτομα θα πρέπει να φορούν μάσκες ή όχι. Εάν οι υπάλληλοι των εταιρειών μετακόμισης αρνούνται να φορέσουν μάσκες, μπορεί να τους αρνηθεί την είσοδο”.

Τι ισχύει σε περίπτωση μετακόμισης εν μέσω καραντίνας;

Εάν η ημερομηνία μετακόμισης συμπίπτει με την καραντίνα, “η μετακόμιση πρέπει να αναβληθεί”. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης εάν ένα άτομο που βρίσκεται σε καραντίνα είναι παρόν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. “Σε περιπτώσεις προσωπικής δυσκολίας, η αρμόδια αρχή μπορεί να επιτρέψει εξαίρεση, υπό την προϋπόθεση ότι λόγοι προστασίας από μόλυνση δεν αντιτίθενται “, λέει ο Mader.

Πώς μπορώ να βρω υλικό για τη μετακόμιση και την ανακαίνιση;

Τα καταστήματα υλικών και άλλες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστά έως τις 14 Φεβρουαρίου τουλάχιστον. Όποιος πρέπει να αγοράσει κουτιά μετακόμισης, μπογιές και παρόμοια μπορεί να παραγγείλει τα υλικά στο διαδίκτυο ή να κάνει κράτηση και να τα παραλάβει  μέσω Click & Collect.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Γερμανία: Συχνές ερωτήσεις αναφορικά με την αναζήτηση κατοικίας

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.