Βάδη-Βυρτεμβέργη: Όλοι άνω των 60 έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, περισσότερα άτομα μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν από τη Δευτέρα.

Όλοι οι κάτοικοι της Βάδης-Βυρτεμβέργης άνω των 60 μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού από τη Δευτέρα.

Προηγουμένως, έπρεπε να είναι κανείς τουλάχιστον 70 ετών, να έχει υποκείμενα νοσήματα ή μια συγκεκριμένη θέση εργασίας.

“Λόγω του περαιτέρω ανοίγματος από τη Δευτέρα, αναμένεται αρκετός κόσμος που θα θέλει να κλείσει ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας και της τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης Manfred Lucha.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων κάλεσε άτομα άνω των 70 ετών την περασμένη εβδομάδα να κλείσουν ραντεβού το συντομότερο δυνατό.

“Λόγω της κατάστασης και επειδή υπάρχει τώρα περισσότερο εμβόλιο από την επόμενη εβδομάδα, μπορούμε επίσης να παρέχουμε τον εμβολιασμό και σε άτομα άνω των 60 ετών”, δήλωσε ο Lucha, εξηγώντας την καινοτομία.

Η πλειονότητα των ατόμων άνω των 80 ετών έχει ήδη λάβει τον πρώτο εμβολιασμό, ενώ ταυτόχρονα τα ραντεβού για εμβολιασμούς με Astrazeneca σε μεμονωμένα κέντρα παρέμειναν κενά.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς για άτομα άνω των 60 ετών, πρόκειται για ραντεβού με το συστατικό της Astrazeneca.

Πολλά κέντρα εμβολιασμού θα προσφέρουν επίσης εκστρατείες εμβολιασμού με το εμβόλιο στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι άλλα εμβόλια όπως το Biontech ή το Moderna μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επιλογή, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο SWR.

Ο λόγος είναι η τροποποιημένη σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της Astrazeneca, που συνιστά το εμβόλιο της Astrazeneca μόνο για άτομα άνω των 60 ετών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.