Βάδη-Βυρτεμβέργη: Παράταση του lockdown; Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Το lockdown στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την υπόλοιπη Γερμανία θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου. Και μετά; Οι πρώτες φωνές από την πολιτική ζωγραφίζουν μια ζοφερή εικόνα.

Ενημέρωση από την 1 Ιανουαρίου: Το γενικό lockdown στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την υπόλοιπη Γερμανία, το οποίο αρχικά θα ισχύει έως τις 10 Ιανουαρίου, πιθανότατα θα πάρει παράταση.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων με κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, η 24η ή η 31η Ιανουαρίου θα πρέπει να είναι η νέα ημερομηνία υπό συζήτηση. Η εφημερίδα Bild είχε ήδη αναφέρει σχετικά με αυτό.

Ωστόσο, το θέμα των σχολείων είναι αμφιλεγόμενο. Ενώ η Καγκελαρία προτιμά ένα περαιτέρω κλείσιμο των σχολείων ως λύση σε περίπτωση παράτασης του lockdown, ορισμένα κρατίδια ζητούν τα σχολεία να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Η Υπουργός Παιδείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Susanne Eisenmann, υποστηρίζει επίσης την ταχύτερη δυνατή συνέχιση των μαθημάτων.

Μια τελική απόφαση για την παράταση του lockdown στην Βάδη-Βυρτεμβέργη και γενικότερα στη Γερμανία θα ληφθεί στις 5 Ιανουαρίου στη σύνοδο κορυφής από την καγκελάριο Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.