Βάδη-Βυρτεμβέργη: Παραβάτες του Covid εκτοξεύουν τον δείκτη στο 1000!

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Παραβάτες των κανονισμών του κορωνοϊού εκτοξεύουν τον δείκτη επίπτωσης στο 1000 – “Αυτό πρέπει να τιμωρηθεί!”

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες έσπασαν την καραντίνα τους και συναντήθηκαν σε μια καλύβα.

Mühlheim an der Donau – “Αυτό πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά!”: Τρόμος σε μια πόλη στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης – μια ομάδα 14 ατόμων προκάλεσε την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό. Η επίπτωση 7 ημερών στην τοποθεσία έφτασε κοντά στο 1000.

Ο δήμαρχος του Mühlheim an der Donau, Jörg Kaltenbach, είπε επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild: “Οι πεζοπόροι προέρχονται από δέκα νοικοκυριά. Κανένας από την ομάδα δεν τήρησε τους κανονισμούς, όπως μάθαμε τώρα. Εκείνοι που εμπλέκονται μόλυναν ο ένας τον άλλον και αργότερα και άλλους”.

Οι συμμετέχοντες που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό έσπασαν την καραντίνα τους και έπειτα μόλυναν και άλλους ανθρώπους στην εργασία τους. Στην περιοχή Tuttlingen – όπου βρίσκεται το Mühlheim an der Donau – ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα την Τετάρτη ήταν 100,9.

Η ομάδα είχε βγει για πεζοπορία στη χιονισμένη κοιλάδα του Δούναβη στις 16 Ιανουαρίου.

Ο Stefan Bär, επάρχης της περιοχής Tuttlingen, είπε σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο Facebook: “Σήμερα μιλώντας, αυτή η πεζοπορία ήδη οδήγησε σε 25 θετικά κρούσματα”. Ήταν μια από τις πιο μαζικές παραβιάσεις του διατάγματος της πανδημίας. Η συμπεριφορά ήταν “αδίστακτη και αλαζονική”.

“Γνωρίζουμε επίσης ότι άτομα από αυτήν την ομάδα που αποδείχθηκαν θετικά και θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, πήγαν στις εργασίες τους και μόλυναν και άλλους ανθρώπους εκεί”, δήλωσε ο διοικητής της περιοχής.

Η αστυνομία ερευνά και εμπλέκεται και η εισαγγελία. “Δεν πρόκειται μόνο για πρόστιμα, αλλά για αξιόποινες πράξεις που θα πρέπει να διωχθούν”, δήλωσε ο Bär.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το δημοτικό και τοπικό συμβούλιο του Mühlheim σχετικά με την παραβίαση των κανονισμών, αναφέρθηκε ότι προφανώς δόθηκαν ψευδείς και ελλιπείς πληροφορίες κατά την παρακολούθηση των επαφών τους.

Η αύξηση είναι “μαζική και αποτελεί μια άκρως απαράδεκτη παραβίαση του διατάγματος της πανδημίας”. Το συμβάν κατέστρεψε σοβαρά την εικόνα της πόλης και της περιοχής.

Στο Mühlheim, η επίπτωση των 7 ημερών μειώθηκε στο μεταξύ μειωθεί σε περίπου 500.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.