Βάδη-Βυρτεμβέργη: Περιορίζεται περαιτέρω η κυκλοφορία στα συνορα

Για ψώνια στη Γαλλία ή στην Ελβετία για σκι; Μέχρι τώρα, οι σύντομες ημερήσιες εκδρομές πέρα από τα σύνορα ήταν εύκολα δυνατές, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Λόγω της τεταμένης κατάστασης της πανδημίας, η κρατική κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης θέλει να μειώσει την κυκλοφορία των συνόρων σε ένα απολύτως απαραίτητο επίπεδο.

Από την Τετάρτη (23.12.) εφαρμόζεται ένας νέος κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο η είσοδος και έξοδος χωρίς καραντίνα μεταξύ της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Γαλλίας και της Ελβετίας δεν είναι πλέον δυνατή για τουριστικούς λόγους ή για ψώνια.

Για παράδειγμα, όσοι ταξιδεύουν για σκι στην Ελβετία από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, όπως και οι Ελβετοί ή Γάλλοι που κάνουν αγορές στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη είχε κάνει αρχικά εξαίρεση. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ και οι τουρίστες που δεν είχαν παραμείνει σε περιοχή κινδύνου στο εξωτερικό για περισσότερο από 24 ώρες, δεν χρειάζονταν καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

Αυτός ο κανονισμός πρέπει τώρα να περιοριστεί δραστικά. Εξαιρέσεις πρέπει να γίνονται μόνο εάν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, εργασία, σχολείο, επισκέψεις σε γιατρό ή οικογενειακά θέματα.

Οι διασυνοριακές συμπράξεις δεν επηρεάζονται επίσης από τον νέο κανονισμό. Με την ενίσχυση του κανονισμού εισόδου, η Βάδη-Βυρτεμβέργη κάνει ένα βήμα που είχε ήδη κάνει η Βαυαρία στα τέλη Νοεμβρίου.

Νοσοκομεία σε παραμεθόριες περιοχές χαιρετίζουν αυστηρότερους κανόνες

Ο διευθύνων σύμβουλος των κλινικών στην περιοχή Lörrach, Bernhard Hoch, χαιρετίζει τον νέο κανονισμό. Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένα με ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν ήδη μεταφερθεί από τις επαρχιακές κλινικές του Lörrach στο Φράιμπουργκ – αν και μόνο ως προληπτικό μέτρο και όχι λόγω της συμφόρησης στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το Lörrach συνορεύει με τη Γαλλία και την Ελβετία. Ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αναφέρθηκε πρόσφατα εδώ. Η περιφέρεια του Lörrach ήταν στην κορυφή του δείκτη επίπτωσης επτά ημερών σε εθνικό επίπεδο.

Η Γερμανική Αστυνομική Ένωση (DPolG), από την άλλη πλευρά, επέκρινε έντονα την επέκταση της υποχρέωσης απομόνωσης.

Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν οι άνθρωποι τηρήσουν τον νέο κανονισμό, δήλωσε ο επικεφαλής του DPolG, Ralf Kusterer, σύμφωνα με δήλωση.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να ελεγχθεί εάν κάποιος έχει πάει στο εξωτερικό μόνο για να ψωνίσει ή αν έχει πράγματι βάσιμο λόγο.

Η Αλσατία δελεάζει με κυριακάτικες αγορές

Την περασμένη εβδομάδα, η κρατική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την απειλή του «εμπορικού τουρισμού». Μια μέρα πριν από την έναρξη του γερμανικού lockdown, η Γαλλία είχε χαλαρώσει σημαντικά τους προηγούμενους αυστηρούς περιορισμούς εξόδου.

Το κλείσιμο όλων των καταστημάτων σε εθνικό επίπεδο καταργήθηκε στις 28 Νοεμβρίου. Δεν απαιτείται ειδικό πιστοποιητικό εξόδου εδώ και μία εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, άτομα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη μπόρεσαν να οδηγήσουν ανεμπόδιστα διασχίζοντας τον Ρήνο προς τη γειτονική Αλσατία σε μικρές συνοριακές μετακινήσεις.

Τελευταία, η μητρόπολη της Αλσατίας, το Στρασβούργο, καθώς και το Mühlhausen (Mulhouse) προσέλκυσαν πελάτες από την περιοχή των συνόρων την τέταρτη Κυριακή του Advent με κυριακάτικες αγορές.

Το μεγάλο κέντρο καταστημάτων στο Roppenheim της Αλσατίας, μόλις δύο λεπτά από τα σύνορα, ήταν επίσης ανοιχτό την Κυριακή.

Όλα τα νέα για τη Βάδη-Βυρτεμβέργη ΕΔΩ.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.