Βάδη-Βυρτεμβέργη: Περισσότερα άτομα πλέον επιλέξιμα για εμβολιασμό

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη επεκτείνει τη λίστα των ατόμων κάτω των 65 ετών που έχουν δικαίωμα για εμβολιασμό και που μπορούν τώρα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο AstraZeneca.

Επιπλέον, υπάρχουν άτομα από τη 2η ομάδα του ομοσπονδιακού διατάγματος εμβολιασμού του κορωνοϊού.

Από τώρα και στο εξής, εκτός από εκείνους που είναι ήδη επιλέξιμοι για εμβολιασμό, πολλές άλλες ομάδες ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών μπορούν να εγγραφούν για ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο από το AstraZeneca στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σε αυτές περιλαμβάνονται άτομα με υφιστάμενα νοσήματα, άτομα που έχουν στενές επαφές με εγκύους ή άτομα που φροντίζονται στο σπίτι.

Τα ραντεβού κλείνονται τακτικά μέσω της κεντρικής τηλεφωνικής γραμμής 116 117 ή μέσω διαδικτύου.

Τα ραντεβού μπορούν να γίνουν χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό. Μόνο στο κέντρο εμβολιασμού θα πρέπει να επιδειχθεί ιατρικό πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει μία από τις ασθένειες που αναφέρονται ως απόδειξη επιλεξιμότητας για εμβολιασμό.

Υπάρχει επομένως χρόνος μέχρι το ραντεβού στο κέντρο εμβολιασμού για να το εκδώσει ο γιατρός. Το ιατρικό πιστοποιητικό είναι δωρεάν για τον ασθενή.

Διευρύνεται ο κύκλος εκείνων που έχουν δικαίωμα εμβολιασμού

“Είμαι πολύ χαρούμενος που, χάρη στις μεγάλες ποσότητες του εμβολίου από το AstraZeneca, τώρα προσφέρουμε άμεσα το εμβόλιο σε όλα τα άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών που δικαιούνται εμβολιασμό με υψηλή προτεραιότητα. Σύμφωνα με την ενότητα 3 του διατάγματος εμβολιασμού της γερμανικής κυβέρνησης (CoronaImpfV).

Αυτό σημαίνει ότι άτομα με ορισμένα υφιστάμενα νοσήματα καθώς και με στενές επαφές με εγκύους καθώς και άτομα που χρειάζονται φροντίδα είναι ήδη επιλέξιμα για εμβολιασμό. Μπορούν τώρα να κανονίσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca”, δήλωσε ο υπουργός κ. Manne Lucha στις 26 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη.

“Πολλά άλλα άτομα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι πλέον επιλέξιμα για εμβολιασμό και μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Επομένως: Να είστε υπομονετικοί εάν δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση αμέσως. Ή εάν δεν μπορείτε να βγάλετε γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο.

Δοκιμάστε ξανά τις επόμενες μέρες. Θα λάβουμε περίπου 450.000 δόσεις εμβολίου από την AstraZeneca έως τα μέσα Μαρτίου και οι αποστολές θα συνεχίσουν να αυξάνονται γρήγορα.

Αυτό σημαίνει: Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων μπορούμε να χορηγήσουμε το εμβόλιο σε όλους όσους το θέλουν”.  Αυτό δήλωσε ο υπουργός.

Κλείστε ραντεβού εμβολιασμού κατόπιν ενημέρωσης του ιατρείου για την έκδοση πιστοποιητικού

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης ιατρών ασφάλισης υγείας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, Dr. med. Norbert Metke και Dr. med. Johannes Fechner, ζήτησαν ρητά από τους ενδιαφερόμενους να μην πάνε στο ιατρείο του γιατρού τους χωρίς ραντεβού.

“Αυτά είναι φυσικά καλά νέα. Προφανώς υπάρχει τώρα τόσο πολύ εμβόλιο που τα άτομα που είναι άρρωστα και κάτω των 65 ετών μπορούν τώρα να εμβολιαστούν από τη δεύτερη ομάδα προτεραιότητας.

Αλλά αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά για τους γιατρούς. Επειδή οι ασθενείς πρέπει πρώτα να επισκεφθούν τον γιατρό τους για να λάβουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού που απαιτείται στο ραντεβού στο κέντρο εμβολιασμού”.

“Ζητούμε ρητά από τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου ή της αρχικής σελίδας του εκάστοτε ιατρείου για το ποια συγκεκριμένη προσφορά παρέχει το αντίστοιχο ιατρείο για την έκδοση του πιστοποιητικού.

Επειδή υπολογίζουμε με πάνω από ένα εκατομμύριο απαραίτητα πιστοποιητικά στην ομάδα που έχει κληθεί τώρα, τα οποία θα πρέπει να εκδοθούν στα ιατρεία εκτός από την κανονική φροντίδα τις επόμενες ημέρες.

Η λήψη ιατρικού πιστοποιητικού κατόπιν επιβεβαιωμένου ραντεβού εμβολιασμού δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε υπερφόρτωση των ιατρείων.

“Θέλουμε να αποτρέψουμε τη διακοπή της ιατρικής περίθαλψης λόγω της έκδοσης πιστοποιητικών.

Δεν μπορούν όλοι να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού στα κέντρα αμέσως.

Αλλά φυσικά θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους το πιστοποιητικό τους το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε το υπάρχον εμβόλιο να μπορεί να χορηγηθεί.

Συνεπώς, συνιστούμε για άλλη μια φορά να επικοινωνήσετε με τα ιατρεία για να ζητήσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο κατόπιν ραντεβού εμβολιασμού για το οποίο θα χρειαστείτε το πιστοποιητικό”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.