Βάδη-Βυρτεμβέργη: Ποιος έχει σειρά για εμβολιασμό από μέσα Μαΐου;

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Manfred Lucha, έρχεται η σειρά των υπαλλήλων των λεγόμενων υποδομών ζωτικής σημασίας στο κρατίδιο να εμβολιαστούν από τα μέσα Μαΐου.

Στουτγάρδη – Οι υπάλληλοι στις λεγόμενες υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως εκείνοι από το εμπόριο τροφίμων, τον ενεργειακό εφοδιασμό και άλλους τομείς στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, αναμένεται να είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό από τα μέσα Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Manfred Lucha στη Στουτγάρδη, δημοσιεύτηκε μια λίστα επιχειρήσεων και τομέων.

Για τον εμβολιασμό πρέπει να συμπληρωθεί ένα πιστοποιητικό, το οποίο είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του υπουργείου του κρατιδίου Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Για εμβολιασμό σε μεγάλο επίπεδο σε επιχειρήσεις από εταιρικούς ιατρούς, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει περαιτέρω προϋποθέσεις.

“Εφόσον δεν έχουν ακόμη εκδοθεί αυτοί οι κανονισμοί, οι εργαζόμενοι μπορούν να εμβολιαστούν στα κέντρα εμβολιασμού”, δήλωσε ο Lucha.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι τομείς που θα ισχύουν από τα μέσα Μαΐου περιλαμβάνουν υπαλλήλους στον τομέα της λιανικής τροφίμων και άτομα που εργάζονται σε θέσεις σε ορισμένους τομείς κρίσιμης υποδομής, όπως δημοσιογράφοι, αλλά και εκείνοι που κατέχουν κάποια ιδιαίτερη θέση στα συνταγματικά όργανα, στις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις, όπως η κρατική διοίκηση, οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία, τα τελωνεία, η πυροσβεστική, η οργάνωση τεχνικής βοήθειας, το δικαστικό σώμα ή η δικαιοσύνη.

Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ λίγο εμβόλιο, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και σε αυτήν την ομάδα.

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε φαρμακεία, στην παρασκευή φαρμάκων, σε γραφεία τελετών, τη βιομηχανία τροφίμων, την παροχή νερού και ενέργειας, τη διάθεση λυμάτων και τη διαχείριση αποβλήτων, τις μεταφορές και την κυκλοφορία, καθώς και την τεχνολογία πληροφοριών και τις τηλεπικοινωνίες, είναι πρώτοι στη σειρά.

Σύμφωνα με τον Lucha, ορισμένοι υπάλληλοι της κρατικής διοίκησης έχουν επίσης δικαίωμα εμβολιασμού στο επόμενο βήμα έναρξης.

Ο αριθμός των ατόμων που δικαιούνται εμβολιασμούς σε σχετικές και σημαντικές για τις υποδομές θέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση.

“Δεν υπάρχουν ξεχωριστά δικαιώματα για τους υπαλλήλους της κρατικής διοίκησης, αλλά ούτε και μειονεκτήματα”, εξήγησε ο Lucha.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.