Βάδη-Βυρτεμβέργη: Πως θα εφαρμοστεί το φρένο έκτακτης ανάγκης;

Το Bundestag αποφάσισε χθες σε συνεδρίασή του σχετικά με το εθνικό φρένο έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να ισχύουν εθνικοί περιορισμοί εξόδου από τις 10 μ.μ.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο κανόνας ήταν μέχρι στιγμής αυστηρότερος.

Τώρα το μόνο που λείπει είναι η έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου – τότε ο νόμος θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ.

Αυτό μπορεί να συμβεί το Σάββατο το νωρίτερο. Με τον τροποποιημένο ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία των λοιμώξεων, πρέπει να εφαρμόζονται ομοιόμορφα μέτρα σε ολόκληρη τη Γερμανία προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των νέων μολύνσεων.

Τι προβλέπει το φρένο έκτακτης ανάγκης;

Πρέπει να ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί επαφής και εξόδου. Για παράδειγμα, μπορείτε να βγείτε από το διαμέρισμά σας μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. μόνο για σημαντικό λόγο, για παράδειγμα για να πάτε στην εργασία σας.

Εξαίρεση: Ατομικός περίπατος ή τζόκινγκ.

Ένας νέος δείκτης επίπτωσης ισχύει για τα σχολεία ως προς το πότε θα κλείνουν. Αυτό συμβαίνει όταν ο δείκτης υπερβαίνει το 165.

Κάτω από αυτόν τον δείκτη, η διά ζώσης διδασκαλία είναι ακόμα δυνατή εάν οι μαθητές υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Καθίσταται υποχρεωτικό για τους εργοδότες να προσφέρουν τηλεργασία στους υπαλλήλους τους, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Σε όσους δεν μπορούν να εργαστούν στο σπίτι πρέπει να προσφέρονται δύο γρήγορα τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα από τον εργοδότη τους.

Πώς εφαρμόζει η Βάδη-Βυρτεμβέργη το φρένο έκτακτης ανάγκης;

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα εφαρμόσει το διάταγμα για το φρένο έκτακτης ανάγκης δεν είναι ακόμη σαφής.

Με τον νέο κανονισμό, ο οποίος ισχύει από τις 19 Απριλίου, πολλά σημεία του φρένου έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο έχουν ήδη εφαρμοστεί εκ των προτέρων.

Ωστόσο, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, για παράδειγμα, ισχύουν περιορισμοί νυχτερινής εξόδου από τις 9 μ.μ. και όχι από τις 10 μ.μ., σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων υπερασπίζεται τους περιορισμούς εξόδου

Σε μια συνέντευξη με το SWR, ο επικεφαλής του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Uwe Lahl, υπερασπίστηκε τους περιορισμούς εξόδου ως μέρος του φρένου έκτακτης ανάγκης.

“Βρισκόμαστε σε μια πολύ δραματική κατάσταση. Κάθε μέρα οι τιμές ανεβαίνουν.

Πρέπει να σπάσουμε το τρίτο κύμα και με τις νυχτερινές απαγορεύσεις”.

Δείκτης επίπτωσης για το κλείσιμο των σχολείων στο 165

Η κυβέρνηση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιδράσει στο κλείσιμο των σχολείων.

Μέχρι στιγμής, τα σχολεία έπρεπε να στραφούν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι πάνω από 200 για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Τώρα το όριο πρόκειται να είναι 165.

Έπαινος και κριτική για την απόφαση του Bundestag

Το μέλος του CDU της Στουτγάρδης του Bundestag, Karin Maag, υπερασπίστηκε το νόμο.

Τώρα όλοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν άμεσα αυτά τα μέτρα.

“Με αυτά τα μέτρα, ο νόμος μας είναι πλέον αυτόματα δεσμευτικός για όλες τις περιοχές με δείκτη άνω του 100”, δήλωσε η Maag.

Το FDP ανακοινώνει συνταγματική καταγγελία

Το FDP ανακοίνωσε συνταγματική καταγγελία στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη.

“Κρίνουμε τους κανόνες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σύμφωνα με το συνταγματικό δίκαιο ως εξαιρετικά προβληματικούς”, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Christian Lindner.

Ο επικεφαλής του FDP, Michael Theurer, δήλωσε ότι πρέπει να σταθμίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες έναντι της προστασίας της υγείας.

Ειδικά δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα των απαγορεύσεων κυκλοφορίας δεν έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα.

Τι έπεται;

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης θέλει να συζητήσει σχετικά με πώς θα αντιδράσει η κρατική κυβέρνηση την Πέμπτη.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης και θα ψηφίσει σχετικά με το φρένο έκτακτης ανάγκης την Πέμπτη.

Ο νόμος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο το νωρίτερο. Τα σχολεία σε περιοχές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με δείκτη άνω του 165 θα πρέπει τότε να κλείσουν τη Δευτέρα.

Τι θα συμβεί με το Tübingen;

Το φρένο έκτακτης ανάγκης αναμένεται να σημαίνει το τέλος του μοντέλου του Tübingen, όπως ανακοίνωσε το μέλος του Bundestag, Annette Widmann-Mauz.

Στο μέλλον, οι δείκτες επίπτωσης της περιοχής θα χρησιμοποιηθούν ως τιμή αναφοράς για πειραματικά μοντέλα – μέχρι στιγμής, ο δείκτης επίπτωσης της πόλης ήταν καθοριστικός.

Το έργο-πρότυπο θα πρέπει επομένως να σταματήσει εάν ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στην περιοχή του Tübingen είναι πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.