Βάδη-Βυρτεμβέργη: Προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς για εμβολιασμό

Ο Υπουργός Υγείας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη Manfred Lucha ανακοίνωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον εμβολιασμό.

Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί στην υπουργική διάσκεψη υγείας την επόμενη Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι εκπαιδευτικοί θα ομαδοποιηθούν στη συνέχεια στο δεύτερο επίπεδο προτεραιότητας.

Μια αντίστοιχη αλλαγή στο Ομοσπονδιακό Διάταγμα Εμβολιασμών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να αποφασιστεί την επόμενη Δευτέρα στη διάσκεψη των Υπουργών Υγείας.

“Με πρωτοβουλία του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι δάσκαλοι θα προηγηθούν στο μέλλον. Επειδή βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή όταν θα ανοίξουν πλέον τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Manfred Lucha.

Προσφορά εμβολιασμού για άτομα πρώτης προτεραιότητας

Με άμεσο αποτέλεσμα, το εμβόλιο Astrazeneca διατίθεται επίσης στα κέντρα εμβολιασμού. Το κρατίδιο αναμένει περίπου 450.000 δόσεις αυτού του εμβολίου έως τα μέσα Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι σε όλους με πρώτη προτεραιότητα ηλικίας μεταξύ 18 και 64 μπορούν πλέον να χορηγηθεί εμβολιασμός.

Αυτό σημαίνει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό προσωπικό και οι γιατροί της πρώτης κατηγορίας που δεν ήταν ακόμη σε θέση να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Ανακοινώθηκε ο εμβολιασμός για άτομα δεύτερης προτεραιότητας

Αναμένεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Μαρτίου, η Βάδη-Βυρτεμβέργη θα μπορούσε να αρχίσει τον εμβολιασμό σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών από την ομάδα δεύτερης προτεραιότητας, μετά τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Υγείας.

Αυτοί είναι, για παράδειγμα, οι ιατροί και οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι σε ιατρικές εγκαταστάσεις με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης και άτομα με πνευματική αναπηρία ή με τρισωμία 21.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.